Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren firmalarda işveren, şirket temsilcisi, şirket ortağı konumunda olan kadınlar güç birliği mesajı verdi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Adana Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Başkanı Esra Özden’in kent ekonomisine dair konferansında bir araya gelen sanayici kadınlar OSB’de ilk kez gerçekleştirilen bu etkinliğin devam etmesini istedi. Esra Özden, Adana’nın son 25 yılına damgasını vuran en önemli projelerden birinin OSB olduğunu belirterek, “Burada yatırım yapan her girişimciye minnet borcumuz var. İstihdam yaratıyorlar, marka çıkarıyorlar, kenti sosyal ve ekonomik anlamda büyütüyorlar. Kendileriyle gurur duyuyoruz. Ancak bu girişimciler arasında kadınları görmekten iki kat fazla mutlu oluyoruz” dedi.
   
ADANA İHRACATININ YARISI OSB'DEN
Adana'nın 2 milyar dolar ihracatı olduğunu belirten Özden, bu ihracatın 1 milyar dolarının OSB'deki firmaların yarattığını söyledi. 3 milyar dolarlık ithalatının azaltılmasında yine OSB'deki firmaların rolü olduğunu vurgulayan Özden, "Adana rekabet etmede, teşviklerden yararlanmada ve istihdamda çok sıkıntılar yaşadı, yaşıyor. Bunların Ankara'ya yeteri kadar anlatılamadığını düşünüyorum. Daha iyi anlatılması adına biz kadınların da elini taşın altına koyması gerekiyor. Bunun için biraz daha sesimizi yükseltmemiz şart. Adana Ticaret Odası'na, Adana Sanayi Odası'na, Adana Ticaret Borsası'na daha yakın olarak Adana ekonomisine yön verenlerin arasında olmalıyız. Adanalı sanayici kadınlarla daha güçlü bir ekonomiye sahip olacağımıza inanıyorum" diye konuştu.
 
ODA VE BORSALARIN KADIN MECLİSİ
Adanalı kadın sanayicilere TOBB Kadın Girişimciler Kurulu hakkında da bilgiler veren Esra Özden, Kurulun Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 2007 yılında 81 vilayette kurduğu bir yapı olduğunu kaydetti. Kurul için 'Oda ve borsaların kadın meclisi' ifadesini kullanan Özden, Adana OSB'nin sanayici kadınlarını Kurula katılmaya davet etti. Özden, "Kurul için öncelikle işveren ya da iş ortağı olmanız gerekiyor. Kayıtlı bulunduğunuz odaya başvuru yapmanız yeterli. Şu an TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulumuzda 205 üyemiz var. Adana OSB'deki kadın sanayiciler de bu Kurula üye olmalı, burada yer alan üyeler olarak da 'OSB'ye ne katkı sunabiliriz', 'Oda ve borsalardan OSB için ne isteyebiliriz' üzerine fikirler üretmeli, projeler geliştirilmeli" dedi.