Adana İşkadınları Derneği (İŞKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, anonim ve limited şirketlerin sermayelerini 14 Şubat’a kadar yasada belirtilen taban miktarlara yükseltmemesi durumunda tasfiye tehdidiyle karşı karşıya kalabileceğini belirtti. 
ŞİRKETLERİ UYARDI
Şirketleri uyaran İŞKAD Başkanı Av.Türkmen, yaptığı yazılı açıklamada 14 Ocak 2011 tarihinde kabul edilen 6103 Sayılı Yasanın 20. Maddesinin 1. Fıkrasına göre anonim şirketlerin sermayelerini en az 50 bin, sermayesi 10 bin TL’nin altında olan limited şirketlerin ise sermayelerini 14 Şubat’a kadar 10 bin TL’ye yükseltmesinin yasal bir zorunluluk olduğunu bildirdi.
Çoğunluğu limited şirket olarak faaliyet gösteren küçük esnafın birçoğunun yasa hükmünden habersiz olduğunu kaydeden Av. Türkmen, bakkaldan, kasaba kadar farklı alanlarda faaliyet gösteren yasa kapsamındaki limited şirketlerin sermayelerini 10 bin liraya çıkarması gerektiğinin altını çizdi.
Sermayesi 50 bin liranın altında olan anonim şirketlerin ise sermayelerini aynı tarihe kadar 50 bin liraya çıkarmaması halinde kapanma tehdidiyle karşı karşıya olduğunu aktaran Av. Türkmen, “Tüm iş dünyasını bu konuda uyarıyoruz. Sermayeleri yasalarda belirtilen tutarın altında olan şirketlerin 14 Şubat’a kadar gerekli işlemi yapmaları bir zorunluluk. Aksi halde şirketler kapanabilir” dedi.
Sermaye artırımı için yapılacak genel kurullarda toplantı nisabı aranmadığını ifade eden Av. Türkmen,  sermaye artırımı kararının oy çoğunluğuyla alınabileceğini sözlerine ekledi.