“BÖLGE İÇİN ÖNEMLİ BİR GELİŞME”

Aynı zamanda ‘Adana Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı’ da olan Süleymen Sönmez, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından hazırlanıp, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da onaylanan yeni ‘Bakanlar Kurulu’nu değerlendirdi. Kurulan 64. hükümette Çukurova Bölgesi’nden milletvekili seçilen iki isim de yer aldığına dikkat çeken Sönmez, bunun bölge açısından önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

 

“ÖNEMLİ BİR MİSYON ÜSTLENECEKLER”

Adana Milletvekili Fatmagül Demet Sarı’nın, yeni kabinede ‘Çevre ve Şehircilik Bakanı’, Mersin milletvekili Lütfi Elvan’ın da ‘Başbakan Yardımcısı’ olarak görev yapacağını hatırlatan Süleyman Sönmez, “Her iki milletvekilimizin de yeni kurulan kabinede görev alması Çukurova için çok önemli. Özellikle bölgemizde akıbeti merakla beklenen projelerin hayata geçirilmesi noktasında sayın bakanlarımızın önemli bir misyon üstleneceklerine inanıyorum. Gerek Sarı’ya, gerekse de Elvan’a yeni görevlerinde başarılar diliyoruz” ifadesini kullandı.  
Süleyman Sönmez, tüm ekonomi çevrelerinin ve sivil toplum örgütlerinin Çukurova Bölgesi’nin gelişimi için birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı ve yeni kabinenin başta Çukurova Bölgesi olmak üzere Türkiye için başarılı çalışmalara imza atmasını diledi.