Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) ile Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Başkanı, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkan Yardımcısı Süleyman Sönmez, enflasyonla mücadelede sıkı para ve maliye politikasının Türkiye ekonomisi için kritik önemde olduğunu söyledi.

TOPYEKÜN MÜCADELE

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan ‘Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı’nın TÜRKONFED çatısı altında değerlendirilmesinin ardından açıklama yapan Sönmez, Türkiye’nin önüne koyduğu makro tedbirlerin başarılı olabilmesi ve kalkınma odaklı sürdürülebilir büyümenin sağlanmasında enflasyonla topyekûn bir mücadelenin ortaya konmasının yerinde bir adım olduğunu vurguladı.

DESTEK AÇIKLAMASI
Özellikle KDV iadelerinin hızlandırılması ile işletmelerdeki nakit sıkışıklığını gidermeye yönelik yaklaşımın da ‘Önce Küçüğü Düşün İlkesi’ çerçevesinde ele alınmasının yerinde olacağını ifade eden Sönmez, “Programın katma değerli üretim ve ihracat odaklı olmasını da ayrıca memnuniyetle karşılıyoruz. Enflasyonla mücadelenin esası olan ‘sıkı para ve maliye politikası’ ile güven ortamının tesisi ve artırılmasına yönelik, bu programın Yeni Ekonomi Programı (YEP) çerçevesinde ekonomimize pozitif katkı sağlaması en büyük temennimizdir. İş dünyası olarak her türlü destek ve katkıyı vermeye hazırız” dedi.