Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez ve ekibi güven tazeledi. ADSİAD Olağan Genel Kurulu’nda oybirliğiyle yeniden başkanlığa seçilen Süleyman Sönmez başkanlığındaki yeni yönetim kurulu görev dağılımı yaptı.
YENİ YÖNETİM KURULU
Genel kurula katılan üyelerden güvenoyu alan yeni yönetim kurulunda Süleyman Sönmez (STS Grup), Toker Özcan (Sasa), Hasan Adalı (Adalı Holding), Süleyman Gerdan (Germaksan),  Vedat Gizer (Gizerler Otomotiv), İbrahim Eserce (Temsa), Olcay Değirmenci (Dörtler Otomotiv), Türkan Cerrahoğlu (Net Gümrükleme), Fatih Asal (Wavin Pilsa), Emir Değişmez (Alde Kimya), Oktay Özbiçer (Şanıvar A.Ş.), Mehmet Erel (Tavaş Yem), Bülent Yamaç (Elka Fuar), Mustafa Öncül (Öncül Sefa İletişim Hizmetleri) ve Selahiddin Nas (Kilikya Şalgam A.Ş.) yer aldı.
GÖREV BÖLÜMÜ
ADSİAD’ın yeni dönem yönetim kurulunda görev dağılımı da genel kurulun hemen ardından şu şekilde oluştu:
Başkan Süleyman Sönmez, Başkanvekili Vedat Gizer, Yurtiçi ve Yurtdışı Yatırımlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Hasan Adalı, KOBİ’ler ve Girişimcilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Süleyman Gerdan, Sosyal Sorumluluk Projelerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Toker Özcan, ADSİAD Akademi ve İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Erel, İş Dünyasında Kadın ve Aileden Sorumlu Başkan Yardımcısı Türkan Cerrahoğlu, Genel Sekreter Mustafa Öncül, Mali İşler Çalışma Grubundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Olcay Değirmenci, Parlamento ve Bürokrasi İle İlişkiler Çalışma Grubundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Özbiçer, Tarım-Tekstil-Enerji Sektörel Yapılanma Çalışma Grubundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Asal, Teknoloji ve Bilişim Çalışma Grubundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Emir Değişmez, Sosyal İlişkiler ve STK’lar Çalışma Grubundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Selahiddin Nas, AB ve Uluslar arası İlişkiler Çalışma Grubundan Sorumlu Başkan Yardımcısı İbrahim Eserce, Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Yamaç.
SÖNMEZ, TEŞEKKÜR ETTİ
Genel kurulun ardından teşekkür konuşması yapan ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, yeni dönemde ekonomi alanında yapacakları çalışmaların yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine ve kentin gelişimine katkı koyacak lobi faaliyetlerine ağırlık vereceklerini söyledi.
Genel kurula güvenoyundan dolayı teşekkür eden, ADSİAD ailesinin üyesi olmaktan büyük onur duyduğunu ifade eden Sönmez, Türkiye’nin kritik bir süreçten geçtiğini, terör ve Ortadoğu sorunu ile birlikte yaşanan Rusya krizinin tüm ekonomi birimlerinde tasarruf oranını artırıcı önlemlerin alınması gerektiğini ortaya koyduğunu vurguladı.  Yatırımların yüksek katma değerli alanlara kaydırılması ve bu geçiş süreci için yol haritasının oluşturulması ile birlikte ADSİAD’ın kuruluş felsefesinde ön planda yer alan her düzeyde eğitim kalitesinin yükseltilmesi gerektiğini dile getiren Sönmez, “Bu bağlamda tüm ekonomik paydaşlarla, kamu kurum ve kuruluş temsilcileriyle ortak hareket etme girişimlerimizi artıracağız” dedi.

“İŞ, İNSANLARI MOTİVE EDİLMELİ”
Çukurova'nın doğal kaynaklarının verimli kullanılması halinde sorunların asgari düzeye indirgenebileceğini ifade eden Sönmez, şunları söyledi:
“Bölgedeki iş insanlarımızın enerjisi ve algısının dağılmamasına özen gösterilmeli, bölgeye yatırımların artırılabilmesi için iş insanları motive edilmelidir. Motive olan iş insanlarının bölgemize sunacağı yatırımlar yeni motivasyonları da beraberinde getirecektir. Siyasi ve kısır çekişmelerin geride kalmasını, terörün bir an once sona ermesini, ekonomide yaşanan daralmanın yerini büyümeye bırakmasını ümit ediyorum. Bu kapsamda büyük şans olarak gördüğümüz Adanalı Çevre ve Şehircilik Bakanımız sayın Fatmagül Demet Sarı’nın da kentimize özel önem göstermesini diliyorum. Vurgulamakta fayda görüyorum ki; bölgemizde gerçekleşecek tarım ve sanayi hamlesi ülke ekonomisine, cari açığın giderilmesine büyük katkı sağlayacaktır.  Geleceğimizin emin ellerde olacağına inancımızla hükümetin yönünü Çukurova’ya dönmesini, bölgemize bizim gözümüzle bakmasını beklediğimizi bir kez daha belirtmek istiyorum.”