Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, geride kalmaya yüz tutan 2016 yılında hiç hatırlanmak istenmeyen olaylarla karşı karşıya kalındığını belirtti.
2016 yılının Türkiye ve Adanamız için tam anlamıyla kara bir yıl olduğunu kaydeden Sönmez, “Ardı ardına patlayan bombalar yüreklerimizi dağladı. Her yeni güne şehit asker ve polislerimizle uyandık. Analar ağladı, çocuklar babasız kaldı. Yurdun her yanında patlayan bombalar sivil asker-polis ayırt etmeksizin ocaklara ateş düşürdü. Ülke geneline yayılan korku ve tedirginlik iş dünyasını da karamsarlığa sevketti. Yeni yatırımların önü açılamadı, istihdamda istediğimiz rakamlara ulaşamadık. 15 Temmuz darbe girişimi ülkemiz üzerinde oynanan oyunları gözler önüne serdi. Bu süreçten sonra birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var” dedi.
Patlayan bombaların Adana’yı da vurduğunu Adana Valiliğine yapılan hain saldırının iki yurttaşı hayatından ettiği kaydeden Sönmez, Aladağ’daki minik yüreklerin hayata veda etmesinden duyduğu üzüntüyü de bir kez daha paylaştı.

“ÇAĞRILARIMIZ DEVAM EDECEK”
ADSİAD ailesi olarak bu kötü süreçte Adana ve Türkiye için birliğe, beraberliğe, kardeşliğe vurgu yapmaya özen gösterdiklerini hatırlatan Sönmez, “Çalışmalarımızda, açıklamalarımızda tüm dünya insanlarının bir ve beraberci yaşamasının önemine işaret ettik. İş dünyasının karamsarlığa meydan vermeden kenti, bölgesi ve ülkesi için elini taşın altına koyması gerektiğine işaret ettik. 2017 yılı içerisinde bu söylemlerimiz ve çağrılarımız olabildiğince devam edecek” diye konuştu.
2017 yılında barış türkülerinin söylenmesini, tüm insanlığa, yurdumuza, kentimize, huzur, kardeşlik ve sevgi dolu yarınlar getirmesini dileyen Sönmez, “Sorumluluğumuz ışığında olumsuzluklara, bahanelere meydan vermeden ülkemizin ve Adanamızın her alanda gelişimine katkı koymayı ilke edinen kentin lider sivil toplum kuruluşu olarak çalışmalarımıza her zamankinden daha büyük bir şevkle devam edeceğiz” şeklinde konuştu.