Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) ve Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (Çukurova SİFED) Başkanı Süleyman Sönmez, 2015 yılı için yeni umutlar beslerken, yeni ve önemli çalışmaların altına imza atacaklarını söyledi. Sönmez, “Yeni yılda sermayenin bölgeye gelmesinin sağlanması ile yetişmiş insan gücünün arttırılması, tersine beyin göçünün önlenmesi konularında yeni çalışmaları da olacak” dedi.

YENİ UMUTLAR BESLİYORUZ

Her yeni yılda olduğu gibi 2015 yılı için de yeni umutlar beslediklerinin altını çizen Sönmez, yerel seçimlerin artık geride kaldığını, artık belediye başkanlarının kentinin gelişimine katkı sunma noktasında zaman kaybetmeden kısa, orta ve uzun vadeli ancak gerçekçi, uygulanabilir projelerini hayata geçirmelerini beklediklerini vurguladı. Sönmez, seçim süreçlerinin yatırım ve istihdam olanaklarının rafa kaldırıldığı günleri de beraberinde getirdiğinin altını çizdi.

YATIRIMLAR RAFA KALKMAMALI

Sönmez, “2015 yılı ortalarında yeni bir seçim atmosferine gireceğiz. Bu açıdan bakıldığında Türkiye’de ve bölgemizde ekonomik atılımların ya da planlamaların yine seçim sonrasına bırakılacağı endişesini taşımaktayız” dedi. Adana ve Mersin'in tam anlamıyla kalkınması için birlikte hareket edilmesinin zorunluluğu artık açıkça görüldüğünü kaydeden Sönmez, yatırım açısından tıkanan Marmara’nın tek alternatifinin de Çukurova olduğunu söyledi.

‘BÖLGESEL İŞBİRLİĞİ’ ŞART

Bunu her fırsatta dile getirdiklerini ifade eden Sönmez, “Ekonomik, siyasi, sportif, kültürel ve sanatsal yönden aynı kaderi paylaşan Adana ve Mersin’in yeni dönemde yeni başlangıçlara ve önemli atılımlara sahne olması gerekiyor. Adana ve Mersin’in birlikte kalkınması bölgesel işbirliğinin hayata geçirilmesiyle mümkün olacaktır. Belediye başkanlarının bölgesel sorunların çözümüne yönelik girişimlerde bulunacağına inanmak istiyoruz” diye konuştu.

2015 ‘ZİRVE’LER YILI OLACAK

2015 yılında da yeni ve önemli çalışmaların altına imza atacaklarını kaydeden Sönmez, bölgenin önemli bir geleceği olan enerji yatırımlarını içeren; ‘Çukurova Bölgesi’nin Enerji Geleceği’ adı altında bir zirve düzenleyeceklerini anlattı. Yılın ortasında ‘Çukurova Ekonomi Zirvesi’ni organize edeceklerini belirten Sönmez, ‘Çukurova Tarım Zirvesi’ ile de kamuoyunun tüm dikkatini bölgeye çekmek istediklerini dile getirdi.

SERMAYEYİ BÖLGEYE ÇEKECEĞİZ

Sönmez, “Üyelerinin, kentin ve bölgenin kalkınıp, gelişmesini amaçlayan ADSİAD, yeni yılda sermayenin bölgeye gelmesinin sağlanması ile yetişmiş insan gücünün arttırılması, tersine beyin göçünün önlenmesi konularında yeni çalışmaları da olacak. Sağlık, mobilya, ayakkabı, tekstil gibi stratejik alanlarda kümelenme çalışmalarını etkin kılıp, bölgedeki mega projelerde ulusal ve uluslararası konsorsiyumlarda da yer almayı ilke edinecek” dedi.

‘KENTİN GÜNCEL ENVANTERİ’ OLUŞMALI

Kentin tüm katmanlarının senkronize edilmesine yönelik açıklama ve çalışmaların sürdürüleceğini belirten Sönmez, bu kapsamda da ’Global Compact’, ‘CEO Club’, ‘Marka Okul’ ve ‘ADSİAD Akademi’ çalışmalarına da ivme kazandıracağının altını çizdi. Sönmez, ‘Kentin Güncel Envanteri’nin oluşturulması için sanayi ve ticaret odası, ticaret borsası ve organize sanayi bölgesinin yanı sıra üniversitelerle işbirliği halinde olacaklarını kaydetti.