Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 10’uncu yılında uluslararası ihtisas fuarı unvanı kazanan Adana Tarım Fuarı’nın katılımcıları ile Çukurova’nın önde gelen çiftçilerini buluşturdu. Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Çukurova Fuarcılık A.Ş.’nin (ÇUFAŞ)  organize ettiği yemekte konuşan Başkan Hüseyin Sözlü,  yerli tarım makineleri, alet ve ekipmanlarının geliştirilmesinin önemini vurgulayıp, “Tarımsal üretimde lider olan Çukurova, tarım makineleri imalatında da lider olmalı” dedi.
DEV FUARIN KATILIMCILARI, ÖNDER ÇİFTÇİLERLE KAYNAŞTI
Adana Divan Otel’de organize edilen yemekte, Çukurova bölgesinin en büyük tarım fuarı olan 10. Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı ile 10. Seracılık, Bahçecilik, Fidancılık, Tohumculuk, Çiçekçilik ve Teknolojileri Fuarı’na katılan firmaların temsilcileri, önder çiftçiler ve çiftçi örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi.
Tarımsal mekanizasyon ve teknolojileri, zirai ilaçlar, gübreler, tohum, fide, fidan ve bahçecilik ile ilgili teknolojiler, ekolojik tarım, agro bilişim, hayvancılık, sera ekipmanları, su ürünleri, süt ve süt ürünleri, tavukçuluk, hayvansal üretim makineleri, hayvan sağlığı ve veterinerlik hizmetleri, traktör ve biçerdöver firmalarının temsilcileri ile Adanalı çiftçiler, Başkan Hüseyin Sözlü’nün ev sahipliğinde kaynaştı.
“ADANA TARIM FUARI, GURUR KAYNAĞI”
Davetlilere hitap eden Başkan Hüseyin Sözlü, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk fuarcılık faaliyetinin 1924 yılında Adana uluslararası tarım fuarıyla gerçekleştirildiğini anımsatıp, bu yıl uluslararası ihtisas fuarı unvanını kazanan Adana Tarım Fuarı’nın Türk fuarcılığının gurur kaynağı olan bir misyonu yürüttüğünü belirtti.
Çukurova’nın bereketli topraklarını teknolojik tarım makineleri, alet ve ekipmanları ile buluşturup, birim alandan daha çok verim elde etmenin büyük önem taşıdığını kaydeden Başkan Sözlü, Adana Tarım Fuarı’na güç veren firmaların temsilcilerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Başkan Sözlü, “Çukurova dünyanın en bereketli topraklarına sahip ama tarım makineleri üretiminde yeterli düzeyde değil. İhmal edilen bu alanda, patentli tarım makineleri, alet ve ekipmanlarıyla dünya piyasasındaki yerimizi almalıyız. Hem nicelik, hem sayısal anlamda, hem de kalite bakımından ilk defa bizim ürettiğimiz, ya da kabiliyetini arttırdığımız makine, alet ve ekipmanlarla dünya piyasasındaki yerimizi almalıyız” diye konuştu. 

KÖYLÜNÜN REFAHINI ARTTIRAN PROJELER 

Adana Büyükşehir Belediyesi olarak kırsal kalkınmaya öncelik verdiklerini de dile getiren Başkan Sözlü,  kesme çiçek üretiminin yaygınlaştırılması, yumurta tavukçuluğunun geliştirilmesi, çilek fidesi, meyve fidanı projeleri ile arıcı ve keçi-koyun yetiştiricilerine güneş paneli dağıtımıyla, kırsaldaki köylünün refahını yükseltme gayreti içinde olduklarını anlattı. 
“ATB TESİSLERİ İLKHABARDA HİZMETE GİRECEK”
Adana Ticaret Borsası Başkanı (ATB) Şahin Bilgiç de konuşmasında Tarım Fuarı’na verdiği destekten dolayı Başkan Sözlü’ye teşekkür edip, Türkiye’nin en modern ticaret borsası tesislerini Adana’ya kazandırdıklarını duyurdu. Şahin Bilgiç, önümüzdeki ilkbaharda buğday hasadından önce Adana Ticaret Borsası tesislerinin hizmete gireceğini müjdeledi. 
TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz de uluslararası unvana kavuşan Adana Tarım Fuarı’nın bu yıl yüzde 20 büyüme ile gerçekleştirildiğini, önümüzdeki yıl yabancı katılımcı ve ziyaretçi sayısında büyük artış beklediklerini ifade etti. 
Başkan Sözlü, yemeğin sonunda katılımcılarla tek tek tokalaşarak, uğurladı.