Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması yönündeki tartışmalarla ilgili açıklama yapan Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, ekonomik göstergelerdeki olumsuzluklara dikkati çekerek, "Ülkemizin şuan daha fazla tatile değil, üretmeye ve çalışmaya ihtiyacı var" dedi.

Kurban Bayramı tatilinin uzatılmasının ticari hayatı sekteye uğratacağına işaret eden Birlik Başkanı Nihat Sözütek, "Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması, üretimin ve ticari hayatın durması anlamına gelir ki, bu durumdan en büyük zararı yine ülke ekonomimiz ve esnafımız görür" diye konuştu.

"5 GÜNLÜK TATİL YETER"

Kurban Bayramı tatilinin uzatılmaması için çağrı yapan Başkan Nihat Sözütek açıklamasında, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve kabine üyelerimize feryadımızdır. Esnafımızın hali ortada. İş yok, gider çok. Hal böyle iken, 9 günlük bayram tatilini ne ülkemiz, ne ekonomimiz, ne de esnafımız kaldıramaz. Hele bu yaz sıcağında ülkemizin bir çok ili boşalmakta, esnaf zaten iş yapamamaktadır. Bir de tatil uzatılırsa esnafımız tamamen perişan olur. Üretim ve istihdama katkısı ile ekonominin lokomotifi konumundaki esnaf ve sanatkarlar olarak 5 günlük bayram tatilinin yeteceğini düşünüyoruz. Bu nedenle başta sayın Cumhurbaşkanımız ve kabine üyelerimizden isteğimiz, yaşanacak olumsuzluklar göz önünde bulundurarak bayram tatilinin uzatılmaması yönündedir. Esnafımızın mağdur olmaması, üretimin ve ticaretin kesintisiz devam etmesi için Kurban Bayramı tatilinin uzatılmaması kanaatimizce çok iyi olacaktır" ifadelerine yer verdi.