Çukurova Üniversitesi Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Türkiye İş Kurumu Genel Başkan Yardımcısı Cafer Uzunkaya, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Eryürek, Ç.Ü.Rektörü Prof.Dr.Mustafa Kibar, AK Parti Adana İl Başkanı Av.Fikret Yeni, İŞ-KUR İl Müdürü Haşim Meydan,  ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, ATO Başkanı Atilla Menevşe, Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, ATB Başkanı Şahin Bilgiç, SGK İl Müdürü Bilal Canbolat, ÇKA Genel Sekreteri Dr.Lütfi Altunsu ile AOSB Yetkilileri ile Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Remzi Özdoğan, Ticaret İl müdürü Adnan Ekiz, Türk-İş Bölge Başkanı Edip Gülnar, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin ile çok sayıda bürokrat ve davetli katıldı.
Etkinlikte konuşan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, "Bugüne kadar benden iş isteyen vatandaşların büyük bir kısmı ya iş beğenmiyor ya da nitelikli bir mesleğe sahip olmamasına rağmen çok farklı iş talep ediyor. Eğer bu problemleri aşarsak inanıyorum ki Türkiye’deki işsizlik oranı yüzde 10’un çok altına düşecek" dedi.

Vali Mahmut Demirtaş, Türkiye’nin çevresinde savaşların yaşanmasına rağmen Adana’da istihdam ve işsizliğin çözüm yollarını aramanın büyük bir gelişme olduğunu ifade ederken,  Dünyada 200 milyonun üzerinde işsizin 70 milyonunun genç olduğunu kaydederek şöyle konuştu:
"Suriye krizine rağmen, Irak’taki krize rağmen ve 15 Temmuz darbe girişimine rağmen Türkiye’de işsizlik oranı bugün yüzde 10’dur. Ülkemizdeki işsizlik oranının önemli problemlerden biri iş beğenmeme ve aynı zamanda nitelikli bir iş gücüne sahip olmamamızdan kaynaklanıyor. Bugün eğer bu problemleri aşarsak inanıyorum ki Türkiye’deki işsizlik oranı yüzde 10’un çok altına düşecek. 4 aydır Adana valisiyim, bugüne kadar benden iş isteyen vatandaşların büyük bir kısmı ya iş beğenmiyor ya da nitelikli bir mesleğe sahip olmamasına rağmen çok farklı iş talep ediyor. Hem bölgenin hem dünyanın en güçlü ülkesi olacağız. Bunu Allah’ın izniyle, Cumhurbaşkanımızın sayesinde, memleketimizin sayesinde, devletimiz ve siz milletimiz sayesinde gerçekleştireceğimize yürekten inanıyorum. Bu etkinliklerin de bunun en güzel öncüleri, örnekleri olduğunu düşünüyorum"
İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya da Türkiye’de istihdamla ilgili en önemli problemin iş beğenmeme olduğunu belirtti.. Uzunkaya, "Rakamlar ortada. Adana’da 80 bin işsiz görülüyor ama Adana iş gücü piyasasının aktörleri de diyor ki İŞKUR’a, ’40 bin çalışana ihtiyacımız var. Bu arkadaşlarımıza eleman temin edemediğimizden dolayı işyerlerimiz de atıl kapasite ile çalışıyor, gerekli verimi alamıyoruz.’ Bu ne demek oluyor ki, iş arayan arkadaşlarımıza nitelik kazandırmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan İŞKUR Adana İl Müdürü Haşim Meydan da,  geçen yılki istihdam etkinliklerini 15 bin 500 kişinin ziyaret ettiğini ve 450 kişinin işe yerleştirildiğini açıklarken, bu yıl yapılan geniş katılımlı etkinlik sayesinde daha fazla kişinin işe yerleşeceğine inandığını söyledi.
Konuşmaların ardından etkinliğe destek verenlere Vali Demirtaş, İŞ-KUR Genel Müdürü Yardımcısı Uzunkaya, Ç.Ü.Rektörü Kibar ve İŞ-Kur İl Müdürü Meydan tarafından teşekkür plaketleri verildi. Adana ESOB adına hazırlanan plaketi Ç.Ü.Rektörü Prof.Dr.Kibar, Birlik Başkanı Nihat Sözütek'e takdim etti.
Açılış töreni sonrası protokol üyeleri ve öğrencilerin çoğunlukta olduğu kalabalık, iş stantlarını ziyaret etti.
20-21 Ekim 2016 tarihinde 10.00-17.00 arası ziyaret edilecek fuarda işverenler ile iş arayanlar yüz yüze görüşerek iş ve staj başvurusu yapılmasının yanı sıra iş kalitesi ve kalifiye eleman yetişmesi açısından önemli bir buluşmaya sahne olurken, kısa sürede mesleğe atılmasının önü açılmış olacak.

Faaliyetlerin arasında katılımcılara Türkmen pilavı, makarna içecek dağıtılırken Adana Müftülüğü aracılığı ile Cuma Vaazında da merkezi vaaz sistemi ile tüm camilerde Adana İstihdam ve İnsan Kaynakları Etkinliğinin duyurusu yapılıp, Adana Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğinde binlerce fidan dağıtılarak yeşil çevre bilinci konusunda duyarlılığın arttırılmasına katkı sağlanması hizmeti yapılmış olunacak.