Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Odaları Konfederasyonu (TESK) tarafından düzenlenen, 'İstişare, Değerlendirme, Eğitim ve Mesleki Dayanışma Toplantısı' Antalya Belek Bellis Deluxe Otel'de gerçekleştirildi. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in öncülüğünde, 9 Nisan 2019 Salı günü başlayan toplantıya, Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, Başkanvekilleri Mustafa Göktaş, Kenan Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Gökay Karakuş, Ünal Kurt, Mustafa Atlı, Ahmet Akçay ile Genel Sekreter Yardımcısı Altan Ünsal katıldı.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, Türkiye'nin çeşitli illerinde hizmet veren birliklerin yoğun katılım sağladığı toplantıda, esnaf ve sanatkarların yaşadığı sorunlar ve çözüm önerilerinin ele alınarak, önümüzdeki süreçte izlenecek yol haritasının belirlendiğini söyledi.

"YOL HARİTASI BELİRLENDİ"

12 Nisan 2019 Cuma günü sona erecek toplantıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Birlik Başkanı Nihat Sözütek, "TESK Genel Başkanımız Sayın Bendevi Palandöken'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen 'İstişare, Değerlendirme, Eğitim ve Mesleki Dayanışma Toplantısı'nda, çoğu zaman siftah dahi yapmadan kepenk kapatan esnaf ve sanatkarlarımızın içine düştüğü ekonomik darboğazdan kurutulabilmesi için neler yapılması gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Esnaf ve sanatkarlarımızın yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri ele alınarak, daha huzurlu ve sorunlardan uzak bir şekilde varlıklarını sürdürebilmeleri adına izlenecek yol haritası belirlendi. Merkezi hükümet ve yerel yönetimlerden beklentilerimiz gündeme getirildi. Birlik, beraberlik ve mesleki dayanışmanın öne çıktığı toplantı hepimiz adına oldukça verimli geçti" dedi.

"ACİL ÖNLEM ALINMALI"

Türkiye'nin, ekonomik anlamda büyük sıkıntıların yaşandığı bir süreçten geçtiğine dikkati çeken Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, "Toplumun her kesimini olumsuz yönde etkileyen sıkıntılardan dolayı en büyük mağduriyeti şüphesiz ki ekonominin ve ülkemizin bel kemiğini oluşturan, kalkınmanın lokomotifi konumundaki esnaf ve sanatkarlarımız yaşadı. Ekonomik krizler ve zamlar neticesinde borç batağına sürüklenen esnaf ve sanatkarlarımız, kredilerle ayakta durmaya çalışıyor. Son yıllarda kepenk kapatır duruma gelen esnafımız, evine ekmek götüremez halde düşmüştür. Anlayacağınız esnafımız, sanatkarımız can çekişiyor. Ekonomik kalkınmanın ana unsurunu oluşturan esnaf ve sanatkarımız, ülkemizin geleceği adına bu süreçte üzerine düşen görevi yerine getirme gayreti içerisindedir. Devlet büyüklerimizden de esnaf ve sanatkarlarımızın daha güçlü ve huzurlu bir şekilde varlığını sürdürebilmesi için gerekli önlemleri acilen almalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.