Birlik ve Oda Başkanı Sözütek, kentin önemli meseleleri arasında yer alan AVM'ler konusunda yaptığı açıklamada,  başlangıçta masumane şekilde şehir merkezlerine açılan AVM'lerin ve BİM, ŞOK, A-101 gibi zincir marketlerin bugün gelinen noktada iğneden ipliğe herşeyi satar duruma geldiğini, bunun da başlangıçta bakkal esnafını etkilerken, bugün tüm esnaf kesimini iflasın eşiğine getirdiğini belirtti. 

Sözütek, "AVM'ler ve zincir marketler konusunda daha önce bakkal esnafımızın sıkıntısı var sanılıyordu, ama bugün tüm esnaf kesiminin sıkıntısı olduğu ortada. Çünkü, AVM'lerde ve zincir marketlerde her şey satılır oldu. Çiçekten, lastiğe, aküden, arabaya, konfeksiyon ürünleri, bakkalı yakından ilgilendiren peynir, zeytin, şeker dahil herşey satılıyor.  AVM'ler ve zincir marketler Çerçi Yusuf'u geçtiler. Buna acil çözüm bulmak lazım. Bu meseleyi tamamen çözemeyiz belki ama sınırlama getirerek esnafımıza bir nebze nefes aldırabiliriz.  Bunun yolu da açılış ve kapanış saatlerine sınırlama getirmekten geçiyor. AVM'ler ve zincir marketler, saat 10.30'da açılmalı, 19.30'da kapatılmalı, pazar günleri de kapalı olmalıdır"dedi. 

Sözütek şöyle devam etti:

"Adana'da hala yeni yeni AVM'ler açılıyor. İşte trafik kavşağındaki AVM hazır durumda, açılış için gün sayıyor. Burada hep trafik açısından sıkıntı artacak, cıvardaki küçük esnaf bitecek. Şehrin göbeğinde, herkesin  yürüyerek gidebileceği noktada AVM olmamalı. Zincir market sayısına sınırlama getirilmeli. Bizim esnafımız her şeye rağmen şükür ediyor, aç da kalsa, iş de yapamasa şükrediyor. Ama gerçek olan şu ki, esnafımızın durumu hiç iyi değil. Zaten Adana esnafı,  yaz boyunca 4 ay iş yapamıyor. Bu süreçte, bölgemizdeki esnafımızdan vergi alınmamalı. Esnafımızı destek için Halkbank ya da diğer devlet bankaları aracılığıyla faizsiz uzun vadeli kredi, yani cansuyu verilmeli.  Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş beyefendi çok çalışkan, dirayetli, atom karınca gibi. Kendisine esnafımıza destek konusunda güvenimiz sonsuz. Hükümetimizin de bu konuda gereken tedbiri alacağına inanıyorum"