Özellikle lokanta, kahvehane, çay ocağı, kafe, kafeterya ve eğlence hizmeti verilen işletme sahiplerine çağrı yapan Başkan Sözütek, sigara, nargile ve benzeri tütün ürünleriyle mücadelede başarının yakalanabilmesi için yasalara harfiyen riayet etmelerini istedi.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, 4207 sayılı Tütün ve Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi Hakkındaki Kanun Hükümleri ile umuma açık kapalı alanlarda tütün ve tütün ürünlerinin tüketiminin yasaklandığını hatırlattı. Başkan Sözütek, sigara ve tütün ürünleriyle mücadele kapsamında uygulamada olan kapalı alanlarda sigara içme yasağının başarıya ulaşması için esnaf ve sanatkarlara büyük görev düştüğünü söyledi.

Kapalı alanlarda sigara ve tütün ürünlerinin kullanımıyla ilgili yasalara aykırı davranan işletmelerin ağır para cezalarıyla karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulunan Başkan Sözütek, özellikle lokanta, kahvehane, çay ocağı, kafe, kafeterya ve eğlence hizmeti veren esnafın sigara ve tütün ürünlerinin kullanımıyla ilgili yasaklar konusunda hassasiyet göstermelerini istedi.

Son yıllarda Türkiye'de sigara içme yaşının ortaokul seviyelerine kadar indiğine de dikkati çeken Başkan Sözütek, yasak olmasına karşın el altından yapılan tek dal sigara satışının, çocukların sigaraya başlamasındaki en büyük etkenlerden birisi olduğunu dile getirdi.

Tek dal sigara satışıyla ilgili de ağır para cezalarının uygulandığını kaydeden Başkan Sözütek, okulların çevresindeki esnaf başta olmak üzere tüm esnafı tek dal sigara satışı yapmamaları konusunda uyardı.