S.S. 31 Nolu Şakirpaşa Toplu Taşıma Kooperatifinin Mali Genel Kurulu gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını Hüseyin Kayaaslan'ın üstlendiği mali kurulda görüşülen denetim, faaliyet ve bilanço raporları oybirliği ile kabul edildi. Mali kurula katılan Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, yaptığı konuşmada, toplu taşıma esnafının kurumsal kimlik kazanmasının önemine vurgu yaptı.   Toplu taşıma esnafının geniş bir meslek kitlesini temsil ettiğine dikkati çeken Birlik Başkanı Nihat Sözütek, "Ancak maalesef bugüne kadar henüz kurumsal bir kimlik kazanamadık. Mesleğimizin saygınlığı için kurumsal bir kimliğimiz olmak zorunda. Bunun için de işe öncelikle kendimizden başlamalıyız. Giyim kuşamımızdan, saçımızın sakalımızın traşına, yolcularımıza karşı davranışlarımızdan, hal ve hareketlerimize kadar her konuya özen göstermek, kendimize çeki düzen vermek zorundayız" dedi.

"SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ"

Toplu taşıma esnafının ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirten Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, çözüm için mücadele ettiklerini, amaçlarına ulaşana kadar da vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Başkan Sözütek, "Kent kart ödemelerinin mesai bitimine yakın yatırılması nedeniyle esnafımız mağdur oluyordu. Yaptığımız girişimler sonucu bu sorunu aştık. Esnafımızın yaşadığı en önemli sıkıntılardan biri de Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin yazmış olduğu trafik cezaları. Geçmiş döneme ait bu cezaların iptali yasa gereği söz konusu değil. Ancak ödemelerin en az 18 ay ertelenmesi ve taksitlendirilerek ödeme takviminin geniş bir zamana yayılması konusunda Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerimiz devam ediyor. Karşılıklı uzlaşıyla bu sorunu aşacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Başkan Sözütek, toplu taşıma esnafının büyük bir gücü elinde bulundurduğunu, ancak bu gücü kullanamadığını dile getirerek, "Biz güçlüyüz, hem de çok güçlüyüz. Sahip olduğumuz gücün de farkındayız. Ancak birlik olamıyoruz. Birlik olduğumuzda, birlikte hareket ettiğimizde her zorluğun üstesinden geliriz" ifadelerini kullandı.

S.S. 31 Nolu Şakirpaşa Toplu Taşıma Kooperatif Başkanı Cengiz Karakuş da mali kurulda yönetimin çalışmaları hakkında bilgi verdi.Kendisine ve yönetimine verilen desteğe teşekkür eden Başkan Karakuş, önceliklerinin yolcuların huzur ve güvenliğiyle, üyelerinin çıkarları olduğunu kaydetti. Karakuş,  yönetim olarak bu doğrultuda çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.