Ankara Bilkent Otel’de gerçekleştirilen toplantıda bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi ile bir araya gelen Adana ESOB Başkanı Sözütek, Adana’da hizmet veren 86 esnaf odasına kayıtlı 170 bini aşkın esnaf ve sanatkarların sorunlarını ve çözümü önerilerini içeren dosya ile 3 Aralık 2015’te gece yarısı çıkan yangında işyerleri tamamen kül olan Ceyhan Keresteciler Sitesi’nde hizmet veren esnafların beklentileri ve taleplerini içeren raporları teslim etti.

Başkan Sözütek, Bakan Tüfenkçi’ye Adana’da hizmet veren esnafların öncelikli sorunlarının başında kayıt dışı çalışan Suriyeliler ile sayıları sürekli artan AVM’ler ile meslek gruplarının kendi alanlarında yaşadıkları sorunları özetleyerek, çözümü konusunda hükümet desteği istedi.

Bakan Tüfenkçi de, raporu detaylı şekilde inceledikten sonra Bakanlık olarak yapabilecekleri konusunda Başkan Sözütek’i bilgilendireceğini ifade etti.

Bakan Tüfenkci, ülkede yaklaşık 1,6 milyon esnaf ve sanatkar bulunduğunu ifade ederek, bunların sorunlarını tespit etmenin ve çözüm geliştirmenin Bakanlığın temel görevleri arasında olduğunu söyledi.

Esnaf ve sanatkarlara sunulan tüm hizmetlerde, etkinlik ve verimliliğin sağlanması amacıyla ESHEP'i uygulamaya koyduklarını da belirten Tüfenkci, "Her bir arkadaşım gelip, bize sorununu rahatlıkla anlatabilir. Kapımız sonuna kadar açık. Biz, bu ülkeyi düşünen, ülkenin kalkınmasını isteyenler olarak çalışmalarınızı önemsediğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum" dedi.

Toplantıya, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürü Necmettin Erkan, Federasyon Genel Başkanları, TETESFED Genel Başkan Vekili ve Adana ETESO Başkanı İsmail Abike ve  Birlik Başkanları da katıldılar.