Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında, esnaf ve sanatkar adaylarına girişimcilik eğitimleri verilmesi ve başarılı olan adayların desteklenmesi amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Deniz Köse, KOSGEB Adana Merkez Müdürü Hamit Sucunun  katılımı ile gerçekleştirilen işbirliği protokolü kapsamında, üyelerine ve yakınlarına 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' verilecek. Bu eğitimi tamamlayıp kendi işini kuracak olan girişimcilere, KOSGEB tarafından sağlanan 'Yeni Girişimci Desteği'ne başvuru yapmalarına olanak sağlanacak.

 

YENİ İŞLETMELER HAYATINDAN MEMNUN 

 

TÜMSİAD Adana Şube binası Dr. Hasan Sert konferans salonunda gerçekleşen imza töreninde bir konuşma yapan KOSGEB Merkez Müdürü Hamit Sucu, bu anlaşma sayesinde gençlerin iş sahibi olmalarının önü açıldığını  ifade etti.  2,5 yıldır bu işi yaptıklarını söyleyen Sucu,  “Girişimciler için alternatif bir istihdam alanıdır. Kendisi iş sahibi olduğu gibi başkalarını da yanında çalıştırıyor. Ekonomiye katma değer sağlıyor. Kendine yaptığımız ödemelerin kat katını kazanıyorlar. Bu sayede, Adana’da 300’ün üzerine işletme kuruldu ve hepside başarılı. Bizden aldıklarından daha fazlasından kazanarak yatırım yapıyorlar, yeni makineler alıyorlar, hepside hayatlarından oldukça memnunlar. Biz bu programları çok önemsiyoruz. Özellikle TÜMSİAD gibi ulusal ciddi derneklerimizle çalışarak girişimci adaylarımızı kazanmak istiyoruz” dedi.

 

TÜMSİAD İSTİHDAM OLUŞTURMANIN PEŞİNDE

 

TÜMSİAD Başkan Deniz Köse de, amaçlarının girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, girişimcileri iş planın kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak  olduğunu söyledi. Başkan Köse, KOSGEB’in kendilerini tercih etmesinden dolayı Hamit Sucuya teşekkür etti. Köse, “Sizlerle beraber hareket etmekten ve bize sağladığınız destekten dolayı çok memnunuz. TÜMSİAD olarak iş arayan değil, istihdam oluşturan insanlar yetiştirmenin peşindeyiz. Kuruluş gayemizde KOBİ’lere destek olmak, üyelerimizi bilgilendirmek, gelişimlerine katkıda bulunmaktır” diye konuştu.