Sheraton Otel’de Süleyman Sönmez başkanlığında toplanan yönetim kurulu, ÇUKUROVA SİFED’in yeni üyesi Mersin Girişimci İş Kadınları Derneği’ne güçbirliğine sundukları katkı için teşekkür etti.
Başkan Sönmez, Adana ve Mersin’deki toplam 10 derneği bünyesinde barındıran ÇUKUROVA SİFED’in yeni katılımcısıyla dernek sayısını 11’e, toplam üye sayısını da bin 200’e yükselttiğini vurguladı. Çukurova Bölgesi’nin seçkin iş insanlarının oluşturduğu ÇUKUROVA SİFED’in güçlenerek yoluna devam edeceğini dile getiren Sönmez, “Aramıza katılarak bize güç verdikleri için Mersin Girişimci İş Kadınları Derneği’ne teşekkür ediyorum. Bölgemizde ve Türkiye’de kadın istihdamının ve iş kadını sayısının artmasını diliyorum” dedi. Sönmez, Mersin Girişimci İş Kadınları Derneği Başkanı Müge Sungur Enön’e, ‘ÇUKUROVA SİFED Katılım Belgesi’ sundu.
ENÖN: “ÖNCELİĞİMİZ KADIN İSTİHDAMI”
Bölgede ekonomik birlikteliklerin önemine dikkati çeken Mersin Girişimci İş Kadınları Derneği Başkanı Müge Sungur Enön de 2006 yılından bu yana kadın girişimciliği üzerine kafa yorduklarını, kadının istihdamına yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Lojistik, akaryakıt, inşaat, otomotiv başta olmak üzere farklı sektörlerde faaliyet gösteren 70 aktif kadın üyelerinin olduğunu kaydeden Enön, “Türkiye’de sivil toplum örgütleri güçbirliği sayesinde daha çok sesini duyurabiliyor. ÇUKUROVA SİFED’e bu nedenle başvuru yaptık. Federasyon bünyesinde daha güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
İş yaşamında kadının zorluk çektiğini ancak Mersin’in kozmopolit yapısı, iklimi ve deniz kenti olması nedeniyle işlerinin diğer bölgelere oranla biraz daha kolay olduğunu ancak kadının iş yaşamında daha çok yer alması için mücadelelerini sürdürdüklerini vurguladı. Enön, “Önceliğimiz kadın istihdamı. Girişimcilik kurslarının yanısıra akademik ve doğru yatırım süreçleriyle kadının adına daha çok yer vermek istiyoruz” şeklinde konuştu.