Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen European Business Avards (Avrupa İş Ödülleri) Avrupa’nın 33 ülkesinden önemli başarılara imza atmış şirketleri; girişimcilik, istihdam, müşteri memnuniyeti, sürdürülebilirlik, ithalat-ihracat, büyüme stratejisi, inovasyon gibi kategorilerde değerlendirdi.
Avrupa İş Ödülleri, Avrupa’nın 33 ülkesinden en gözde şirketlerin dahil edildiği ve binlerce şirketin farklı kategorilerde yarıştığı bir yıldan fazla süren ve RSM Internitional’ın ana sponsorluğunda organizasyonu gerçekleştirilen bir ödül programı. Bu ödül programında, sorumlu hareket ederek faaliyet gösterdikleri alanda ekonomiyi, sosyal hayatı ve çevreyi olumlu etkileyen, aynı zamanda yenilikçi ve başarılı uygulamalarla görünürlüklerini artıran ve sürekli gelişim içerisinde olan şirketler yarışıyor. 
European Business Awards’ın ilk aşamasında yaklaşık 1000 Türk şirketi arasından kendi kategorisinde Ulusal Şampiyon seçilen Sunar Mısır şirketi, yarışmanın bir sonraki aşamasında Avrupa’nın en deneyimli iş dünyası profesyonellerinden oluşan jürinin kararı neticesinde, Sürdürülebilirlik kategorisinde Avrupa finaline ve halk oylamasına çıkmaya hak kazandı. 

5 AYRI KITADA 100’DEN FAZLA ÜLKEYE İHRACAT
Yarışma sürecini değerlendiren Sunar Grup Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Ethem CAN; “5 ayrı kıtada, dünyanın 100’den fazla ülkesine gönderdiğimiz ürünlerimizi daima büyük bir titizlik ile üretiyoruz. Sergilediğimiz titizlik sadece ürünlerimizde değil, üretim sürecinde de mevcut. Henüz popüler bir kavram olmadan önce de uygulamalarımızın sürdürülebilirlik kavramına uygun olduğunu gördük. Bugün gündemimizde olan ve hayata geçirdiğimiz sürdürülebilirlik projelerinin Avrupa’nın en önemli kuruluşları tarafından ödüle layık görülmesi bizler için büyük bir mutluluk kaynağı. Yarışmanın diğer aşamaları olan halk oylaması için de hazırlıklarımız sürüyor, ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyoruz” dedi.