SunExpress'in 31 Ekim 2010 tarihinden itibaren Adana'dan gerçekleştireceği yurt dışı uçuşlarının tanıtımı amacıyla Adana Ticaret Odası'nda düzenlenen basın toplantısına; Adana Valisi İlhan Atış, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş, Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Özgümüş ve SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say katıldı.

Vali Atış, Çukurova havzasında 6-7 milyon insanın yaşadığını ve Adana'dan yeni kapıların açıldığını belirterek, "SunExpress, Adanalı işadamları ile Adana'ya gelecek işadamlarına büyük kolaylıklar sağlıyor. SunExpress'e teşekkür ediyorum" dedi.

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Şaban Baş da yılardır Adana'nın özlemi olan direkt uçuşların SunExpress tarafından gerçekleştirilmesinden dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Adana Sanayi Odası Başkanı Ümit Özgümüş, Adana'dan yurt dışına direkt uçuşları yıllardır beklediklerini, bu hizmetin Adana'nın sanayi ve ticaretinin gelişmesine ve yabancı yatırımcının Adana'ya çekilmesine büyük katkıları olacağını söyledi.

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say ise, "SunExpress olarak, Türkiye ekonomisinin baş aktörlerinden Adana'da, hızla büyüyen havayolu ulaşım talebine en iyi şekilde cevap vermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda başlattığımız Almanya uçuşlarının, Adana'nın güçlü sanayi ve ticaret potansiyeline önemli bir katkı sağlayacağı inancındayız" dedi.

Say, yeni uçuşlarla Adana-Almanya arasındaki ulaşımın 4-4,5 saat gibi bir süree ineceğini ve gurbetteki 10 binlerce Adanalının Türkiye'ye ulaşımının kolaylaşacağını belirterek, "Adana'yı SunExpress'in en önemli uçuş noktalarından biri olarak görüyoruz" diye konuştu.

SunExpress'in Adana merkezli iç hat uçuşlarının yanı sıra 31 Ekim 2010'dan itibaren Adana'dan karşılıklı olarak 4 kez Frankfurt, Stutgart ve Münih'e dış hat uçuşları gerçekleştirilecek.