Taksici esnafına 15 ile 35 bin TL arasında avantaj sağlayan uygulamanın tanıtıldığı toplantı sonrası, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nihat Sözütek de direksiyon başına geçip test sürüşü yaptı.

Hükümetin otomotiv sektörünü hareketlendirmek ve taksici esnafının, araçlarını yeni model veya üst segmentteki araçlarla değiştirmesinde kolaylık sağlamayı amaçlayan uygulama, Yüreğir’deki Hyundai Noyaner Plaza’da taksici esnafına ayrıntılarıyla anlatıldı.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nihat Sözütek, Birlik Başkan Vekilleri, Adana Yağlı Boyacılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Göktaş ve Adana Şoförler ve Kamyoncular Esnaf Odası Başkanı Kenan Yılmaz ile Yönetim Kurulu Üyesi ve Hava Limanı Birlik Taksi Koop Başkanı Umut Baykan'ın da katıldığı toplantıda Hyundai Noyaner Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Noyaner ve kurumun Genel Müdürü Gökhan Günay sunumlarıyla katılımcıları bilgilendirdi.

57 BİN LİRALIK ARAÇTA 18 BİN TL İNDİRİM

Türkiye’de 100 bin civarında taksici esnafı bulunduğunu hatırlatan Sefa Noyaner, hükümetin aldığı bu kararın taksiciyi yüzde 45 oranındaki ÖTV’yi ödemekten kurtararak, büyük imkan tanıdığını kaydetti ve taksicileri bu indirimden faydalanmaya davet etti.

Noyaner, indirim konusunda örnekler de vererek 57 bin TL değerindeki Hyundai marka bir araçta 18 bin TL indirim sağlandığını daha üst segmentteki araçlarda bu indirimin 35 bin TL’ye kadar vardığını hatırlattı.

SÖZÜTEK: HÜKÜMETİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ

Bilgilendirme toplantısı sonrası taksiciler için hazırlanmış ticari bir araca binerek sembolik test sürüşü yapan Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nihat Sözütek, ÖTV muafiyeti kararını memnunlukla karşıladıklarını belirterek, “Bu esnafımız için önemli bir imkan. Esnaf arkadaşlarımıza araçlarını yeni modellerle değiştirme kolaylığı sağlayacak. Hükümetimize bu kararı nedeniyle teşekkür ediyoruz” dedi.

Adana Şoförler ve Kamyoncular Esnaf Odası Başkanı Kenan Yılmaz da ÖTV muafiyeti ile kazanılan miktarın taksici esnafın açısından önemli bir meblağ olduğunu söyledi.