Her köşesinde Adana’nın tarihini anlatan panolar bulunan Hotel Adanava; organize sanayi bölgesi ve diğer sanayi sitelerine yakınlığı ile özellikle iş dünyasına hitap ediyor.

 4 yıldızlı bir iş oteli olan Hotel Adanava, misafirlerine, açık büfe öğle ve akşam yemeği yiyebilecekleri restoranı, kahvelerini içebilecekleri verandası, modern ve konforlu odaları, düğün ve toplantı salonları ile farklı seçenekler sunuyor. Hotel Adanava Yönetim Kurulu Başkanı A. Sadık Kaya, “Önümüzdeki 3 yıl içinde Çukurova’nın tamamına hitap etmek istiyoruz” diyor.

Adana’nın tanınmış işadamlarından olan A.Sadık Kaya tarafından projesi onaylanarak 2010 yılında inşaatına başlanan Hotel Adanava, Ekim 2012’de hizmete açılarak misafirlerini ağırlamaya başladı.  Sadık Kaya, otelde modern stilde son derece rahat tasarlanmış 2 romantik süit, 57 standart, bir engelli olmak üzere toplam 60 odaları ile hizmet verdiklerini söylerken, çok amaçlı 3 toplantı salonlarının olduğunu aktardı. Kaya, “Adanus toplantı salonumuz yemekli 300 kişilik, tiyatro düzeninde ise 500 kişilik. Talebe göre salon düzeni ayarlanabiliyor. Sarus toplantı salonumuz ise yaklaşık 100 kişilik. Pryamus toplantı salonumuz da 26  kişilik VIP bir salon. Toplantı salonlarımızda bayi toplantıları, şirket içi toplantılar, dernek ve kulüp toplantıları, seminerler, eğitimler, konferanslar düzenliyoruz ,  Yemekli salonumuzda ise düğün, nişan, sünnet ve özel geceler yapılabiliyor. Ayrıca misafirlerin araçlarını park edebilecekleri yeterli ve özel park yerlerinin bulunduğunu belirtip bünyemizde spor kulüplerini de ağırlıyoruz” dedi.

 

 

 Otellerinde Aladağ lobi barı ve kendilerine ait 120 kişilik Misis restoranları olduğunu dile getiren Kaya, sauna, Türk Hamamı ve fitness salonlarının da yakın zamanda hizmete gireceğini anlattı. Kaya, “Misafirlerimizin sadece konaklamak için otelimize gelmeleri gerekmiyor, konuklarımız dünya mutfağından seçme lezzetlerin bulunduğu restoranımızda da öğle ve akşam yemeklerini yiyebilir, iş streslerini atmak için bahçemizde kahvelerini yudumlayabilir, toplantı salonlarımızda iş toplantılarını gerçekleştirebilir, diledikleri her yerden ücretsiz olarak kablosuz internete bağlanabilirler” dedi.

‘2013 yılında doluluk oranımızı yüzde 90’a çıkarmayı hedefliyoruz’

“Odalarımız 5 yıldızlı otel standardında” diyen Kaya, misafirleri için alışık oldukları düzeni korumaya özen gösterdiklerini ve rahat etmeleri için odalarında çok farklı  yastık menüsü seçenekleri sunduklarını vurguladı. Kaya, oda ve binalarında çift kat izolasyon olması nedeniyle hiçbir gürültünün misafirlerini rahatsız edemeyeceğini kaydetti. Otelin, hem Adana Organize Sanayi Bölgesi’ne hem de İncirlik Hava Üssüne çok yakın olduğunu ifade eden Kaya, “Ayrıca mobilyacılar, toptancılar, demirciler sitelerine de çok yakınız. Adanalı işadamlarımız misafirlerini hem yakınlık hem de konforumuz nedeniyle çok rahatlıkla otelimizde ağırlayabilir. Sanayi bölgelerine en yakın otel biziz. Bu nedenle iş dünyasının şehir merkezinin trafik ve gürültüsü olmadan misafirlerini daha rahat ağırlama avantajı var” dedi. Kaya, otelin 3 ayda yüzde 60’lara dayanan bir doluluk oranı olduğunu kaydederken, 2013 yılı içinde bu oranı yüzde 90’a çıkarmayı hedeflediklerine işaret etti. Otelin adının Hititler zamanında Adana’da M.Ö 2000 -1200 yılları arasında kurulan Adanava Krallığı’ndan geldiğini anlatan Kaya şunları söyledi: “Otelimizde Adana’nın tarihini yaşatıyoruz. Adana’nın kuruluşundan bugüne yaşananları hem yazı hem de görsel bir şekilde anlatan panolarımız var. Adana’nın tarihini daha fazla duyurmak istiyoruz. Gelen misafirlerimiz panolardan Adana’nın tarihini, kültürünü öğreniyor.” Adana’da çok büyük otellerin açılmasının iyi bir gelişme olduğunu söyleyen Kaya, bu durumun turizm sektörünün gelişimine katkı sunacağını anlattı. Kaya, “Turizm sektörünün büyümesiyle Adana’da faaliyet gösteren oteller de payını alacak. Hotel Adanava olarak biz de önümüzdeki 3 yıl içinde Çukurova’nın tamamına hitap etmek istiyoruz” dedi.