Hattat Traktör, uygun fiyatlı ve son teknolojiye uygun olarak tasarlanmış traktörleriyle Diyarbakır’da 23-27 Nisan 2013tarihleri arasında düzenlenen 5.DiyarbakırTarım-Hayvancılık Fuarı’nda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’i standında ağırladı. Fuarın ilk günü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na denk geldiği için Bakan Eker,çocukların hem bayramını kutladı hem de çocuklarla birlikte Hattat marka traktörleri test etti.
Diyarbakırlıların yoğun ilgi gösterdiği 27 Nisan Cumartesi gününe kadar devam edecek olan fuarda, Hattat Traktör standını ziyaret eden çiftçiler, sürpriz hediyelerin yanı sıra traktör sürüşü ve ekonomik yakıt tasarrufu konusunda da bilgilendirilecek.

Hattat Tarım Makinaları’nın ödüllü traktörlerinin yer aldığı stantları ziyaret eden çiftçiler, Hattat çok amaçlı tarla traktör modelleri, Valtra A ve N serisi ürünlerini yakından inceleyebilme fırsatını yakalayacak.

Traktörler hakkında Bakana detaylı bilgi veren Hattat Tarım İletişim Müdürü Fatih Büyükyahşi, “Hattat marka traktörler yüzde 90 Türkiye’de üretiliyor ve çoğunluğu kendi kardeş tesisimiz Hema Endüstri tarafından imal ediliyor. Hattat Traktör’leri 5 kıtada40’dan fazla ülkeye ihraç ediyoruz. 2013 yılında ihracata yönelik yeni ürünlerle ihracat ettiğimiz ülke sayısını 50’ye çıkarmayı ve ihracatımızı %100arttırmayı hedefliyoruz.” dedi.