TÜYAP tarafından organize edilen Adana  Tarım- Sera Bahçe Fuarları, 18-22 Kasım 2015 tarihleri arasında TÜYAP Adana Uluslararası  Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi. 18 Kasım  Çarşamba günü Adana protokolünün de yoğun katılımıyla kapılarını açan Adana Tarım Sera Bahçe Fuarları  22 Kasım  Pazar günü sona erdi. Fuar gerek yurt dışı gerekse yurt içinden gelen 160.085 kişi tarafından ziyaret edilerek sektöre önemli bir ivme kazandırdı. Tarım ve mekanizasyon sektörüne ait birçok seçenek sunan fuar TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Çukurova'nın Merkezi Adana'da 25.000 m2’lik alanda hazırlanan, bölgemizin en büyük tarım ve sera bahçe fuarları, tarımın her alanında ihtiyaç duyulacak her türlü donanım, geniş ürün gamı ve son teknolojik ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunularak üretici ile son kullanıcıyı bir araya getirdi.


BİRÇOK ÜLKE VE ŞEHİRDEN KATILIM OLDU


Fuarla ilgili yapılan yurtiçi ve yurtdışı tanıtımlar neticesinde, yerli ve yabancı iş adamlarının profesyonel anlamda katılımcılar ile bağlantılar kurmasını sağlanarak, bölge ticaretine katkıda bulunuldu. Ayrıca, başta Adana ili ve ilçeleri olmak üzere, Mersin, Niğde, Kayseri, Aksaray, Konya,  Kahramanmaraş, Hatay, Nevşehir, Osmaniye, Gaziantep, Kilis ve Karaman gibi birçok ilden Fuar Merkezimize gerçekleştireceğimiz otobüs seferleri ile binlerce çiftçimizin sektördeki yenilikleri, teknolojideki gelişmeleri takip etmelerine imkân sağlandı. Ayrıca, Tüyap Yurtdışı ofislerinin desteğiyle; Gürcistan, Azerbaycan, Mısır, İran, Irak, Makedonya, Sırbistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden alım heyetleri Fuarımızda önemli iş görüşmeleri yaptı.


KADINLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Bu yıl ilk kez, 20 Kasım 2015 Cuma günü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleşen organizasyon ile bölgemizin  kadın çiftçileri  Fuarımızı ziyaret ederek, kendilerine yönelik hazırlanan çeşitli etkinliklerin yanı sıra, ‘Kırsalda Hayatı ve Hayatlarını Aydınlatan Kadınlar’ konulu panele yoğun ilgi ve katılım gösterdi.


5. GELEKSEL BAL YARIŞMASI BÜYÜK  İLGİ GÖRDÜ

Seyhan, Yüreğir, Pozantı , İmamoğlu , Kozan , Sarıçam , Feke  ilçelerinin 196 bal üreticisinin katılımı ile hazırlanan ve jüri üyelerinin değerlendirmeleri ile ilk 12 ‘ ye giren bal üreticileri çeşitli hediyeler ile ödüllendirildi.5.Geleneksel Bal Yarışmasının 1 .’ si Yüreğir ilçesinden Habib Arı , 2. ‘si Pozantı ilçesinden Adem Bucak ,3 .’sü Kozan ilçesinden İbrahim İlhan büyük panel ,arıcı seti ve polar mont , diğer dereceye giren bal üreticileri ise çeyrek altın, arıcı seti ve polar mont ile ödüllendirildi. Ayrıca 5. Geleneksel Bal yarışması kapsamında mesleğin duayenlerine plaket töreni düzenlendi.

Ayrıca, Adana Çukurova Üniversitesi Ziraat ve Veteriner Fakülteleri  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve TÜYAP işbirliğinde üç gün boyunca birçok farklı konularda semineler, etkinlikler düzenlendi. Seminerlerde ziyaretçi ve katılımcıların sektörel bilgi edinebilmesine olanak sağlandı.