Serbest piyasalarda mısır fiyatının düşük oluşması neticesinde üreticilerin, Toprak Mahsulleri Ofisi’ne yöneldiğini ifade eden Doğru,  “4 Eylül Çarşamba günü itibarıyla TMO Adana depolarında yaklaşık 250 bin ton mısır alarak fiyatların aşağı çekilmesine mani olmuştur. TMO mevcut depolarına ilave olarak Adana Ceyhan arasında yaklaşık 110 bin ton depoyu özel sektörden kiralayarak günlük alım kapasitesini de arttırmış ve randevulu sistemle sırada beklemeyi en aza indirme gayreti içindedir. Bu gayretlerinden dolayı başta sayın bakanımız olmak üzere TMO’nun tüm çalışanlarına üreticilerimiz adına teşekkür ederiz” dedi.

Serbest piyasanın yeterince çalışamadığı durumlar için kurulmuş olan TMO gibi kurumların, Avrupa, Amerika gibi gelişmiş ülkelerde de örnekleri olduğuna vurgu yapan Doğru, şunları kaydetti
Unutulmamalıdır ki bu kurumlar piyasada arz fazlası olduğu zaman üretici lehine alım yapmakla, arzda daralma yaşandığında ise satış yaparak veya ithalat yoluyla tüketicinin yanında olmaktadır. Ay sonuna doğru başlayacak olan ikinci ürün mısır hasadında fiyatların daha da aşağı çekilmemesi için TMO’nun alım bareminde özellikle rutubetli mısırlar için uyguladığı fiyat kesintisini tekrar gözden geçirmesi ve piyasadaki kurutma maliyetine göre kesinti yapması çiftçimizin menfaatine olacaktır. TMO’nun almış olduğu kaliteli yerli mısırımızın ihraç kaydıyla mısır ithalatı yapan firmalara satışa sunulması da ülkemizdeki dövizin yurt dışına çıkmasına mani olacağı gibi iç piyasada mısır talebi yaratacağı kanaatindeyiz”