Türkiye’nin köklü inşaat firmalarından Kulak İnşaat A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Tarkan Kulak, yazılı açıklamasında, tam 74 yıldır bu kente yatırım yapan, istihdam yaratan Adana sevdalısı bir ailenin ferdi olarak, Adana ekonomisinin hak ettiği yere gelebilmesine katkı sunmak için ATO başkanlığına aday olduğunu belirtti.

ATO’da 4 yıl komite üyeliği, 4 yıl yönetim kurulu üyeliği ve 4,5 yıl meclis başkanlığı görevinde bulunan ve bu görevini halen sürdüren işadamı Tarkan Kulak,  “Adana’mızın ticari hayatını ve son yıllarda yaşadığı zorlukları yakından biliyorum. Sanayi, tarım ve ticaret kenti Adana’nın ekonomisini daha ilerilere taşımak için ATO başkanlığına adayım. Kasım ayında yapılacak seçimlerde sorumluluk verildiği takdirde, yeni bir yönetim anlayışıyla elimizden gelen gayreti göstererek, Adana ekonomisine dinamizm kazandıracağımıza inanıyorum” diye konuştu.

“ŞİMDİ YENİ ŞEYLER SÖYLEMEK LAZIM"

Ticaret odalarının ana amaçlarının ticareti verimli kılmak ve daha da geliştirmek olduğunu ifade eden Kulak, “Şimdi yeni şeyler söylemek lazım. Dünya hızla değişiyor. Küreselleşmeden dolayı ülkeler arasındaki ticaret duvarları kaldırıldı. Bu durum, bir takım faydalar getirse de beraberinde çeşitli tehditler de oluşturmaktadır. Amansız tabir edebileceğimiz hale gelen bu rekabet ortamında işletmeler yeni stratejiler geliştirmek zorunda kalmaktadırlar. Bu çerçeveden bakıldığında ticaret odalarımız, ticaret erbabının en yakınındaki destekçisi, öncüsü ve yol göstericisi olmalıdır.” Dedi.

TARKAN KULAK KİMDİR?


1967 yılında Adana’da doğan Tarkan Kulak, ilk, orta ve lise eğitimini Adana’da tamamladıktan sonra 1991 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. Kulak, daha sonra Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yönetim ve Organizasyon alanında yüksek lisans yaptı.

Profesyonel iş hayatına aile şirketi olan Kulak İnşaat’ta başlayan ve şirketin çeşitli kademelerinde görev alan Tarkan Kulak, günümüzde yurt içi ve yurt dışında alışveriş merkezi, havaalanı, yol, okul, spor merkezi, askeri tesis, endüstriyel yapı, residence apartman, liman geliştirme, otel gibi inşaat sektörünün tüm alanlarında faaliyet gösteren Kulak İnşaat A.Ş.’nin yönetim kurulu başkan vekilliği ve genel müdürlüğünü yürütüyor. Kulak, aynı zamanda, Kulak İnşaat’ın iştiraki olarak 2012 yılında İstanbul’da kurulan KLK Yapı Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım A.Ş.’nin de yönetim kurulu başkanlığını yapıyor.

2013’TEN BERİ ATO MECLİS BAŞKANI

Ulusal ve uluslararası platformda birçok unvana sahip olan Tarkan Kulak, 2004-2006 yılları arasında Çukurova GİAD’ın yönetim kurulu başkanlığı ve 2009-2010 yılları arasında da Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu’nun genel başkan vekilliği görevlerinde bulundu. 2011 yılından bu yana Kazakistan Cumhuriyeti Adana Fahri Konsolosu olan Kulak, Kazakistan-Türkiye dostluk ve işbirliğini geliştirme madalyasına layık görüldü. Kulak, 18 Mayıs 2013 tarihinde yapılan seçim ile üstlendiği ATO Meclis Başkanlığı görevini de halen sürdürüyor.

Çeşitli panel ve çalıştaylarda panelist, yönetici ve konuşmacı olarak görev alan Kulak, 2013 yılından bu yana ATO dergisine yazıları ile katkı sağlıyor. 2014-2015 döneminde Adana Demirspor Kulübü Başkan Vekilliği yapan Tarkan Kulak, aynı zamanda; Türkiye Müteahhitler Birliği, Adana Müteahhitler Birliği, İntes, Adana Sanayi Odası, Adana Atlıspor Kulübü, Adana Yelken İhtisas Kulübü ve Adana Beşiktaşlı İşadamları Derneği üyesi.