Toyota distribütörlüğünü 2009 yılının sonunda 85 milyon dolara ALJ Grup'a devreden Sabancı Holding'in, Temsa Global'in satışı için Credit Suisse'e yetki/erdiği belirtilmişti. Ancak dün Temsa Global çalışanlarına mesaj gönderen Sabancı Holding Üst Yöneticisi Zafer Kurtul, şirketin satılmayacağını söyledi.

Zafer Kurtul, "Şirket yönetimini değiştirdik, Mehmet Pekarun'u lastik takviye malzemeleri ve otomotiv grup başkanı, Bekir Soytürk'ü Temsa Global murahhas azası olarak atadık. Yeni yönetimle şirketin daha başarılı olacağına inanıyoruz" dedi.


Temsa'yı yeniden kârlılık içinde büyüyen güçlü bir şirket yapmak için çalıştıklarını belirten Zafer Kurtul "Birlikte çalışarak Temsa'nın çok daha başarılı, güçlü bir Sabancı Grup şirketi olarak yoluna devam etmesini sağlayacağız. Bugüne kadar nasıl başarılı olduysak, bundan sonra da başarılı olacağımıza dair en ufak bir kuşkum yok. Temsa Global'de tecrübeli ve özveriyle çalışan çok iyi bir ekibimiz var. Birlikte Temsa Global'de çok başarılı olacağız" diye konuştu