Mor Group Yönetim Kurulu Başkanı Songül Bayram ile yatırımcı Çinli firma yetkilileri ziyaretleri sırasında Vali Demirtaş’a, kurulması planlanan termik santrale ilişkin verdikleri bilgilerde, “Çin Sermayesiyle yaptırılan 1320 MW kurulu güce sahip olacak ve  yılda 10.5 milyar kWh elektrik üretecek olan termik santral projesinin gerçekleştirilmesiyle; başta Adana olmak üzere, bölge ekonomisine ve ülkenin kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını söyledi. Proje sahibi Emba Elektrik Üretim A.Ş. tarafından hayata geçirilen ve elektrik üretimi yapacak Emba Hunutlu Termik Santrali ile Yumurtalık ilçesinde 1 milyar 700 milyon dolarlık yatırımla gerçekleşeceğini kaydeden firma yöneticileri, santralin Yumurtalık bölgesinin tarihine ve doğal güzelliklerine zarar vermeden, en son teknolojiye uygun inşa edileceğini, sağlam, güvenli, verimli ve çevre dostu olacağını ifade etti.

Vali Demirtaş, “ Adana’nın Yerli ve Yabancı Yatırımlarla Buluşmasına Büyük Önem Veriyoruz

Yumurtalık’ta yapılacak olan termik santral inşaatını üstlenen yerli ve yabancı firma yöneticilerine ziyaretlerinden ve verdikleri bilgilerden dolayı teşekkür eden Vali Demirtaş, Adana’nın yerli ve yabancı yatırımlarla buluşmasına büyük önem verdiklerini vurgularken, yerli ve yabancı yatırımcıları enerji başta olmak üzere her açıdan sahip olduğu zengin potansiyel ile dikkat çeken Adana’ya yatırım yapmaya çağırdı.

Yatırımcılarımızın Yanlarında ve Destekçileriyiz

Vali Mahmut Demirtaş, doğaya ve çevreye zarar vermeyen enerji yatırımlarının ilimizde gerçekleştirilmesi bizleri sevindiriyor. Yatırımcılarımızın kolaylaştırıcıları olmaya büyük özen gösteriyoruz. Bu termik enerji santralinin ilimize ve bölgemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yatırımcılarımızın daima yanlarında ve destekçisi olmaya devam edeceğiz. Bu önemli enerji yatırımı şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.