ATO’nun Kasım ayı olağan Meclis toplantısı, Meclis Başkan Vekili Kemal Atila başkanlığında gerçekleşti. İki vatandaşımızın şehit olmasına, 30 kişinin de yaralanmasına neden olan Adana Valiliği’ni hedefleyen terör saldırısının gündemi oluşturduğu toplantı, terör saldırılarında şehit düşenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Bu tür saldırıların ülkemizin birlik ve beraberliğine yönelik olduğunu vurgulayan ATO Meclis Başkan Vekili Kemal Atila, “Adana Valiliği önünde gerçekleşen terör saldırısını kınıyor, lanetliyorum. Ülke olarak hep beraber bu çirkinliklerin ve aşağılık terör saldırılarının her zaman karşısında duracağız. Vicdanlar, terörden medet umanların insanlık dışı saldırılarını affetmeyecektir” dedi.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe de, terörün, alçak ve karanlık yüzünü bu kez Adana Valiliği’ne yönelik saldırı ile gösterdiğini hatırlatırken, Adana’da ortaya çıkan bu saldırının yarattığı tablonun, insanlıkla ilgisi bulunmayan bir terör vahşeti olduğunu söyledi.  

Menevşe şöyle konuştu:

“Masum vatandaşlarımızı hedef alan bu acımasız saldırı, terörün insan hayatını hiçe sayan, kadın, çocuk, yaşlı, din, inanç, milliyet ayrımı gözetmeksizin tüm insanları hedef alan zalim, alçak, çirkin ve karanlık yüzünü bir kez daha gösterdiğini ortaya koymuştur. Uluslararası destekli terör şebekelerinin hedefi haline gelen Türkiye Cumhuriyeti'nin, ülke huzurunu bozmak ve iç karışıklık yaratmayı hedefleyen bu acımasız teröristlere ve uzantılarına en kısa sürede ve hak ettiği biçimde cevap vereceğine inanıyoruz. Uzun yıllarını terör mücadelesiyle geçiren Türkiye’nin teröre geçit vermeyeceğini çok iyi bilmelerine rağmen, masum vatandaşlarımızı hedef alan bu saldırıları gerçekleştiren ve planlayan acımasız katiller er-geç hüsrana uğrayacaklardır. Bu saldırı bir kez daha göstermiştir ki; terör ne bir ülkenin, ne de bir bölgenin sorunudur. Terör tüm insanlığın sorunudur. Dini, ırkı, rengi, milliyeti, siyasi görüşü, ne olursa olsun tüm insanlık bu vahşet karşısında büyük ve güçlü bir dayanışma içinde olmalıdır. Bu aşamada, millet olarak kenetlenmemiz, birlik ve beraberliğimize karşı saldırılara hep birlikte ortak tepki göstermemiz teröre, teröristlere ve onları destekleyen karanlık güçlere vereceğimiz en güzel cevap olacaktır.”