Tunalı, ziyarette vergi borçlarını yapılandıran yasa için başvuru süresinin 1 Aralık’ta sona erdiğini hatırlatarak, “Bu yasa belki bir daha çıkmayabilir. Yapılandırma isteyenler bu fırsatı kaçırmasınlar” dedi.

Adana Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, Yönetim Kurulu Üyesi Vahit Gözek ve AOSB Müdürü Mustafa Keskin, konuk ettikleri Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı ile vergi affı ve güncel ekonomik konularda görüş alışverişinde bulundu.

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü ziyaret sırasında,  son yıllarda vergi hizmetlerinde olumlu değişimler yaşandığını belirterek, herkesin vergisini düzenli ödemesi konusundaki yapıcı tutumları takdirle izlediklerini söyledi. Verginin,  adil, etkin ve verimli bir şekilde toplanmasının önemine dikkati çeken Sütcü, ceza uygulamaktan çok bilgilendirici ve yönlendirici faaliyetlerin ön planda tutulduğunu görmekten memnuniyet duyduklarını ifade etti. Güçlü bir Türkiye'nin sağlıklı vergi sistemi ile mümkün olacağını vurgulayan Sütcü, bu konuda vergi dairelerinin bilinçlendirme yönündeki eğitim çalışmalarının da olumlu sonuçlar vereceğine inandığını kaydetti.

Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı da, "Vatandaş ve vergi mükelleflerinin vergiyi gönüllü ödeme alışkanlıklarının arttırılması, toplumda vergi bilinci ve ahlakının ön plana çıkartılması, sağlıklı bir vergi bilincinin toplumun tüm katmanlarına yaygınlaştırılmasını sağlamak ve mükelleflerimiz ile vergi idaresi arasında güvenilir temellere dayalı ilişkiler yaratma çabasındayız" dedi.

Tunalı, sanayi sektörünün ülke için öneminin bilincinde olduklarını, mükellef odaklı hizmet anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Mükelleflerimizin memnuniyetini ön planda tutuyoruz. Mükelleflerimizin üyesi olduğu kuruluşlarla sürekli irtibat halinde olmanın yararlı olacağına inanıyoruz” dedi.

Bu af bir daha çıkmayabilir

6552 Sayılı Kanunla vergi borçlusu mükelleflerine getirilen büyük avantajlara da dikkati çeken Tunalı,   son başvuru tarihi 1 Aralık 2014 olan yapılandırmadan yararlanmak isteyenlerin mutlaka bu fırsatı değerlendirmesini istedi.

Tunalı, “Bu yasa belki bir daha çıkmayabilir. Bu nedenle yapılanmadan yararlanma konusunda mükelleflerin acele etmelerini bu fırsatı kaçırmamaları gerektiğini hatırlatıyoruz. Yasanın en geniş kitlelere duyurulması için gayret gösterdik.  Tufanbeyli’ye kadar gittik. Konferanslar verdik. Yasadan habersiz kimse kalmasın istedik” diye konuştu.