Tunalı, “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 7143 Sayılı Kanun” hakkında bilgilendirme yaptıklarını, bu kanunla birlikte mükelleflere sunulan fırsatların iyi değerlendirilmesi için hatırlatmalarda bulunduklarını belirterek, bu çalışmalarda basının yaptığı olumlu yayınların da etkili olduğunu dile getirdi. Ekonomik faaliyetleri kavrıyarak, kayıtdışı ekonominin önüne geçilmesi için çalıştıklarını, mükellef haklarını gözeterek hizmetleri sürdürmeye çalıştıklarını söyleyen Tunalı,  Vergi Dairesi olarak, vergide gönüllü uyumunu artırmak ve kaliteli hizmet sunarak vergi ve diğer gelirleri toplama hedefiyle gerçekleştirdikleri hizmeti sürdürdüklerini dile getirdi.

7143 sayılı kanunla ilgili açıklamalarda bulunan Tunalı, kanunun 31 Mart 2018 tarihine kadar olan borçları kapsadığını belirterek, sigorta prim borçları, genel sağlık sigortası borçları, her türlü vergi, trafik cezaları, karayolları idari cezaları, su borcu, emeklilerin sosyal güvenlik destek primi borçları ve öğrenci kredilerinin de yasa kapsamında olduğunu açıkladı. Yapılandırmada sürenin 27 Ağustos 2018 tarihine kadar uzatıldığını söyleyen Vergi Dairesi Başkanı Tunalı, bu kanunla ilgili olarak gerçekleştirdikleri kampanyaya desteklerinden dolayı ÇGC Başkanı Cafer Esendemir’e teşekkür etti.

Tunalı, “Kanun mükelleflere çok önemli avantajlar sağlıyor. Bir daha ele geçmeyecek olan bu fırsattan mükelleflerimizin yararlanması gerekir. Bu yasa sayesinde faizlerden kurtulup borçlar taksitlendirilebiliyor. Bu yapılandırmada daha önceki yasalara göre peşin ödemede yüzde 90’a varan indirimler söz konusu. Faizler siliniyor. Borçlar küçük taksitlere bölünüyor. Bu yeniden yapılandırma fırsatının mutlaka değerlendirilmesi gerekir” diye konuştu. ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de verginin vatandaşı doğrudan ilgilendirdiğini, devletin hizmetlerini sürdürebilmesi, teknolojik değişimleri yakalayabilmesi, hizmette kaliteyi artırabilmesi için verginin önemli bir gereklilik olduğunu dile getirdi. Vergilendirilmiş kazancın kutsal olduğuna işaret eden Başkan Esendemir, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının faaliyetlerinin tanıtılması ve hizmetlerin en iyi şekilde yerine getirilmesi noktasında basın olarak desteklerinin bundan önce olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğini dile getirdi. Ziyarete ÇGC 2.Başkanı Sait Güleç de katıldı.