Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Adana Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Murat Şirin, Adana Ticaret Odası (ATO) öncülüğünde kentin tanıtımı amacıyla kurulan Adana Tanıtım ve Kalkınma A.Ş’de  (ATAK A.Ş) hiç bir turizm sektörü temsilcisine yer verilmemesinin üzüntü verici olduğunu söyledi.

Şirin, yazılı açıklamasında  Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası ve Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi ortaklığı ile kurulan ATAK A.Ş’nin yönetim kurulunda  turizm sektörünün bir temsilcisine yer verilmemesine tepki gösterdi.

Turizm sektörü temsilcilerinin Adana’nın tanıtımı ve destinasyon olması amacıyla yıllardan beri başarılı çalışmalar yaptığını anımsatan Şirin, şöyle konuştu:
‘’Tanıtımın herkesin elini taşın altına koymasıyla daha etkin bir şekilde yapılacağına elbette bizde inanıyoruz. Tanıtım A.Ş’nin kurulması gerektiğini  biz turizm temsilcileri daha önce dile getirmiştik.

Ancak, ATAK A.Ş’nin kurulması sırasında maalesef TÜRSAB  başta olmak üzere hiçbir sektör temsilcisi ile istişare yapılıp görüşlerimiz alınmadı. Amacı ‘yurtiçi ve yurtdışında Adana’nın tanıtımı ve kalkınması için somut projeler yapmak’ olan şirketin yönetiminde bir tek turizm sektörü temsilcisinin yer almaması üzüntü verici.  Bugüne kadar kentin tanıtımı için çalışan sektörün temsilcileri oluşumun dışında  tutulmamalıydı.’’

Geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan ATAK A.Ş. Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası ve Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi ortaklığı ile kurulmuştu.

Şirketin yönetim kurulunda Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve ATAK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Adana Sanayi Odası Başkanı ve ATAK A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Borsası Başkanı ve ATAK A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Bilgiç, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı ve ATAK A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Sütcü, Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı ve ATAK A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Tarkan Kulak, ATAK A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ali Haydar Bozkurt ve ATAK A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü İlhami Günsel yer alıyor.