Trakya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda konferansa konuşmacı olarak katılan Arısoy, konferans sonrası yazılı bir açıklama yaparak, ‘’turizm öğrencilerinin mezuniyet sonrası iş bulamama kaygılarını biz Tur-Yön olarak çok önemsiyoruz yetkili kurumlar da önemsemeli’’ ifadesini kullandı.

Arısoy,  öğrenciler tarafından kendisine sıkça sorulan sorulardan birinin ‘’iş bulabilir miyim’’ olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
‘’Öğrencilerin mezuniyet sonrası iş bulamama kaygıları yetkili kurum ve mercilerce dikkate alınmalı. Bu sorun öğrencilerin sektöre küsmesine sebep olabiliyor.

Özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığı bu konuya eğilmeli ve gerekirse, bakanlık yetkilileri üniversitelerde konferanslar vererek öğrencilerin bu kaygılarını gidermeli.

Bizler öğrencilerin sektöre küsmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Gerekli konularda öğrencilere destek oluyoruz, onların sorunlarına elimizden geldiği kadar çözüm üretmeye çalışıyoruz.

Ama bazı sorunların çözümünde bizlerin değil, yetkili kurumların öğrencilerin karşısına çıkarak cevap vermeleri gerekli. Çünkü bu tür sorunların çözümlemesini yapması gerekenler bizler değil, yetkili mercilerdir.’’

Arısoy, ‘’Tur-Yön olarak gerekirse turizm bakanlığı yetkililerini verdiğimiz konferanslara davet edebiliriz ama öncelik bakanlığın bize yeşil ışık yapması gerekli’’ diye konuştu.