Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Brüksel’de gerçekleştirilen Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) Genel Kurulu’na katıldı.

2018-2019 yıllarında görev yapacak yeni Başkanlık Divanı’nın belirlendiği Genel Kurul toplantısında,  EUROCHAMBRES Başkanlığına Avusturya Federal Ekonomi Odası Başkanı Christoph Leitl, Başkan Vekilliği görevine ise yeniden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu seçildiler.​ Bütçe Komitesi üyelerinin de belirlendiği Genel Kurul’da, EUROCHAMBRES Bütçe Komitesi’ne TOBB’u temsilen TOBB Avrupa Birliği Daire Başkanı Mustafa Bayburtlu seçildi.

Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun’dan oluşan TOBB heyeti, EUROCHAMBRES Genel Kurulu sonrasında, Türkiye’nin Avrupa Birliği Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı’yı da ziyaret ederek, Türkiye - AB ilişkilerinin güncel durumuna ilişkin bilgi aldı.

Brüksel temaslarıyla ilgili bilgi veren Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yeniden EUROCHAMBRES Başkan Vekilliği görevine seçilmesinden büyük bir memnuniyet duyduklarını belirtirken, “44 Avrupa ülkesini, 1700 bölgesel ve yerel ticaret ve sanayi odasını, 120 milyon istihdam üreten 20 milyon işletmeyi temsil eden Avrupa iş dünyasının çatı kuruluşu EUROCHAMBRES’da Türk iş dünyasının Başkan Vekili düzeyinde temsil ediliyor olması ülkemiz için son derecede önemlidir. Sayın Hisarcıklıoğlu’nu kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

KİK toplantısı Adana’da

Öte yandan, Türkiye Kanadı Eş-Başkanlığı görevini TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yaptığı Türkiye AB Karma İstişari Komitesi (KİK) 37. toplantısının, Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik’in daveti ve Brüksel’deki temaslar sonucu 21-22 Şubat 2018 tarihlerinde Adana’da yapılması kararlaştırıldı.

Türkiye Kanadı Eş-Başkanlığı’nı TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, AB Kanadı Eş-Başkanlığı’nı ise Hollanda İşçi Sendikaları adına Annie Van Wezel’in yürüttüğü Türkiye-AB Karma İstişari Komitesi, Türkiye-AB Ortaklık Anlaşması kapsamında tesis edilen üç organdan birisi. Komite, Ankara Anlaşması kapsamında Hükümetler düzeyinde “Ortaklık Konseyi”, Parlamenterler düzeyinde ise “Karma Parlamento Komisyonu” olarak sosyal ve ekonomik tarafların bir araya getirilmesine yönelik faaliyetlerde bulunuyor.

Adana’da AB Bakanı Ömer Çelik’in ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Türkiye-AB KİK 37. toplantısına, Türkiye’den ve Avrupa Birliği ülkelerinden işveren, işçi-kamu çalışanları, esnaf, çiftçi ve ilgili sivil toplum örgütleri temsilcileri katılacak. Karma İstişari Komitesi, Türkiye’den işverenleri temsilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), çalışanları temsilen Türk-İş, Hak-İş, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen diğer ilgi gruplarını temsilen ise TESK, TZOB, kadın ve çevre örgütlerinin temsilcilerinden oluşuyor.