Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Elif Doğan Türkmen, Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç'a nezaket ziyaretinde bulundu.

İŞKAD Yönetim Kurulu Üyeleri Sema Soykan, Belgin Özçelik, Ayfer Köni, İŞKAD Üyeleri Türkan Cerrahoğlu, Sıdıka Uğurlugüngör, Esin Parlak ve Tülay Baltalı ile ADASO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi İmam Gazali Hıradağı ve Yönetim Kurulu Üyesi Salih Sütcü'nün de katıldığı ziyarette konuşan Av. Türkmen, İŞKAD'ın Adana ekonomisine katkı sunduğu gibi girişimcilik ruhunu da aşıladığını kaydetti.

İŞKAD'ın girişimciliğin artması için Avrupa Birliği hibe fonlarına başvuru yaptığını ve başvurunun kabul edildiğini kaydeden Av. Türkmen, proje sayesinde Türkiye'nin değişik bölgelerinden 90 genç girişimci adayını Adana'da buluşturacaklarını ve 4 günlük bir çalışma yapacaklarını belirtti. Projeyle İŞKAD'ın liselerde başlattığı girişimcilik programlarına 10 okulu daha dahil edeceklerini ifade eden Av. Türkmen, kentte birlik ve beraberliğin hakim olması dileğinde bulundu.

Adana'nın gelişimine ilişkin duygularını da paylaşan Av. Türkmen, lobi çalışmasının önemine dikkat çekti. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in Adanalı olmasına rağmen Adana'nın 2013 yılında hiçbir yatırım alamadığını söyleyen Av. Türkmen, "Kalkınma Bakanlığı'nın verilerine göre nüfusta 5. büyük il konumundaki Adana, kamu yatırımlarında 17. sıraya geriledi. Bakanımız Adanalı olmasına rağmen 2013 yılında turizm yatırımında sıfır çekmişiz. Kentte hakim olacak lobi çalışmasını önemsiyoruz. ADASO'nun da Adana için sunacağı projelerin destekçisi olacağız" dedi.

Kadınların ekonomi, siyaset ve yerel politikada daha etkin olmasının önemini vurgulayan Av. Türkmen, Güney Kore'nin kadınları ekonomiye dahil etmesiyle dünya devi olduğuna işaret etti.

"BAYRAĞI YUKARILARA TAŞIYACAĞIZ"

Ziyareti için İŞKAD'lılara teşekkür eden ADASO Başkanı Zeki Kıvanç ise ADASO'da hizmet bayrağını teslim aldıklarını bu bayrağı daha yukarılara taşımak için çaba sarfedeceklerini söyledi. İŞKAD'ın öneri ve tenkitlerini dikkate alacaklarını belirten Kıvanç, "Adana sanayiinin gelişimi için yapabileceklerimizi birer birer masaya yatıracağız. Amacımız daha iyi bir Adana ve bu konuda hepimizin birlik beraberlik içerisinde adım atması gerekiyor. İŞKAD'ın Adana'ya koyacağı katkıların destekçisi oluruz" dedi.

Güney Kore'nin kalkınma modelinin Türkiye'nin de gündeminde olduğunu dile getiren Kıvanç, ihracatçı birliklerinin bu konu üzerine çalışma yürüttüğünü sözlerine ekledi.