2011 yılından bu yana  Av. Elif Doğan Türkmen başkanlığında görev yapan yönetim kurulu yine bir ilki gerçekleştirdi. Kurulduğu gün 70’den fazla üye kaydeden ve  İŞKAD’ın en önemli girişimlerinden  biri olarak kabul edilen Genç İşkad’ın  başkanlığını yapan ve aynı zamanda da yönetim kurulunda sayman üye olarak çalışan Nilcan Onatça Aygün ilk toplantıda bir araya gelmenin heyecanını taşıdığını söyledi. Genç İşkad hazırlığının bir yıldan bu yana sürdüğünü sözlerine ekleyen  Nilcan Onatça Aygün tüm katılan üyelere teşekkür etti.  Onatça, "2014 Yılında hayata geçen Genç İŞKAD projesi dernekteki tecrübeli iş kadınları ile iş hayatına yeni atılan dinamik ve aktif kadınları bir araya getirerek sinerji yaratmayı hedefliyor. Bu çalışmalar ile Türkiye dışına taşıp dünya iş kadınları ile de buluşmayı hedeflediklerini söyleyen Onatça bu zor görevi başarmanın huzuru içindeyiz" dedi.
 
AV. ELİF DOĞAN TÜRKMEN; GENÇLERİMİZ GELECEĞİMİZ.
İşkad Yönetim Kurulu Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen ise konuşmasında; 1999 yılında 44 iş kadını tarafından Adana’da kurulan ve Anadolu’nun ilk iş  kadınları derneği olma özelliği taşıyan İş Kadınları Derneği’nin 2014’de kurduğu Genç İŞKAD’ın yalnızca Adana değil tüm Türkiye’de ses getireceğine inandığını söyledi. Av. Türkmen; Genç kadınların her alanda liderlik vasfı kazanmasına yardımcı olmak ve aynı nitelikleri taşıyan genç girişimcileri bir araya toplamak, genç girişimcilerin donanımlı, iş ve  sosyal yaşamda başarılı olmalarının önünü açma amacı güdüyor. Genç İşkad’ın ileride İşkad üyesi olması için de çalışmalar yapıldığını ancak öncelikli hedeflerinin genç girişimci kadınların Adana ve ülkede başarılı olmalarını sağlamak ve 18-35 yaş arasında olan genç girişimcilerin İşkad üyeleri ile  birlikte projeler paylaşımını sağlayarak mentörlük görevini yerine getirmek olduğunu da anlattı. Ülkenin ekonomik kalkınmasının tek ve biricik yolu kadın ve genç girişimcilerin çoğalması olduğunu anlatan Av. Türkmen bu nedenle 2 dönemdir yönetim kurulu olarak tüm projelerinin kadın girişimciliği ve eğitim olduğunu anlattı. Devamla derneğimiz kurulur iken bize öncülük yapacak bir güç yoktu. Bu anlamda sizler bizim deneyimlerimizi paylaşarak, bizi izleyerek  çok şey kazanabilirsiniz. Bu toplantıların asıl amacı zaten budur. İnanıyorum ki bu genç girişimcilerin arasından çok önemli, lider vasfı taşıyan kadınlarımız çıkacaktır” dedi. Bu çalışmada görev alan tüm arkadaşlarına ve katılımcılara teşekkür eden Av. Elif Doğan Türkmen bundan sonra ki toplantıların bu vizyonlarını hayata geçirecek şekilde olacağını belirtti.
 
Toplantıya katılan Genç İşkad üyelerinin tanıtımından sonra İşkad üyeleri ile Genç İşkad üyeleri tanışma ve kaynaşma sohbetleri yaptılar. Geç saatlere kadar devam eden toplantı sonunda Genç İşkad üyeleri de Av. Elif Doğan Türkmen ve Nilcan Onatça Aygün nezdinde tüm İşkad’a teşekkür ederek toplantıdan ayrıldılar.