TÜRKONFED (Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu), ÇUKUROVASİFED işbirliğiyle Mersin’de düzenlenecek “Orta Gelir Tuzağı” Değerlendirme Çalıştayı ile Türkiye’nin orta-gelir tuzağı risk haritası tartışılacak.

TÜRKONFED’in hazırlamış olduğu, Türkiye’nin orta gelir tuzağı risk haritasını ortaya koyan “Orta Gelir Tuzağı’ndan Çıkış: Hangi Türkiye?” isimli rapor TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça tarafından bölge iş insanlarına tanıtılacak. ÇUKUROVASİFED ev sahipliğinde 13 Mart 2013 tarihinde saat 14.00 de Mersin Lamos Otel’de gerçekleştirilecek toplantıyla ilgili olarak konuşan Süleyman Onatça, Türkiye’nin orta-gelir tuzağı risk haritasını ortaya koyan “Orta Gelir Tuzağı’ndan Çıkış: Hangi Türkiye?” raporunun makro, bölgesel ve sektörel değerlendirmeleriyle bir ilk olduğunu söyledi. Başkan Onatça yaptığı açıklamada: “TÜRKONFED olarak Orta Gelir Tuzağı raporumuz ile ilgili bölge iş insanlarının görüşlerini almaktan ve bölgeyi ilgilendiren meseleleri birlikte tartışmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu değerlendirme çalıştayı, iş insanlarımızın görüşleri ışığında bölgelerin ekonomisini, kalkınma potansiyelini ve sorunlarını daha iyi anlamamıza yardımcı olacaktır. Bölgesel sorunları yerinde tespit edecek ve çözüm önerilerini hep birlikte ele alacağız” dedi.

 

Ahmet Akkurt: Çukurova stratejik önemde

ÇukurovaSİFED ve MESİAD Başkanı Ahmet Akkurt ise toplantıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada: “Çukurova bölgesinin kalkınma potansiyelini ortaya çıkaracak ekonomik dinamiklerini harekete geçirmeliyiz. Bölgesel federasyonumuzun ve bölgedeki iş insanlarımızın desteği bu anlamda çok önemli. Diyarbakır’da geçtiğimiz aylarda ilkini düzenlediğimiz çalıştayda, bölgesel kalkınma hamlesine başladık. Türkiye çapındaki dernek ve federasyonlarımızın işbirliğiyle Türkiye çapına yayacağız” dedi.