Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Subtropik Meyveler Araştırma ve Uygulama Merkezi Türkiye’de faaliyet gösteren tüm Turunçgil Üreticileri Birliklerini Adana’da bir araya getirdi.
 
Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı Subtropik Meyveler Araştırma ve Uygulama Merkezi bölge, ülke ve dünya tarımına yönelik iyileştirme faaliyetleri kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Turunçgil sektörünün sorunlarını ve yapılması gerekenleri tartışmak, işbirliği yapmak amacıyla ÇÜ Subtropik Meyveler Araştırma ve Uygulama Merkezi etkinlik düzenledi.
 
ÇÜ Subtropik Meyveler Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde Turunçgil Sorunları Konuşuldu.
Subtropik Meyveler Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde sabah kahvaltısında bir araya gelen birlik temsilcileri, Merkezi gezerek Akif Kansu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen seminere katıldı.
 
Seminer hakkında bilgi veren Merkez Müdürü Prof. Dr. Saaddetin Baloğlu, Türkiye’de faaliyet gösteren tüm turunçgil üreticileri birliklerini bir araya getirdiklerini ifade ederek, birlik temsilcileri ile Subtropik Meyveler Araştırma ve Uygulama Merkeziyle birliklerin işbirliği, neler yapabilir ve araştırma uygulama kapsamında merkezin tanıtımını sağladıklarını söyledi. 
Prof. Dr. Baloğlu, “Kendimizi tanıtmak, turunçgil sorunlarını ortaya koymak ve bu kapsamda çözüm yolları üretmek, bundan sonra işbirliğiyle proje bazında neler yapabilirizı konuşmak için buluştuk. Çukurova tarımına, Türkiye turunçgillerine fayda sağlamayı amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.