Adana İli Turunçgil Üreticileri Birliği’nin (ADATÜB) ‘Yıllık Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı’ yapıldı. Adana Çiftçiler Birliği Toplantı Salonu’ndaki toplantının divan başkanlığını ise İlker Ateş üstlendi. Yönetim ve denetim kurulu raporlarının oybirliği ile kabul edildiği oturumda; birliğin 2012 yılı bilanço ve gelir-gider tablolarına da onay verildi. 2013 yılı üye giriş ve yıllık aidatların 400 TL olarak belirlendiği genel kuruldu, 2013 yılı bütçe ve çalışma raporu da görüşüldü.

YÖNETİME ‘PROJE’ YETKİSİ
2013 yılında ADATÜB aracılığı ile pazarlanacak ürünlerin satış bedeli üzerinden binde 2 oranında hizmet payı kesilmesinin oybirliği ile kabul edildiği toplantıda birlik yönetim kuruluna da; birliğin amaçları ve çalışma konularına giren özel ya da resmi kurum ve kuruluşlar ile Avrupa Birliği (AB) hibe projeleri ile Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından finanse edilen projelere dahil olmak üzere kredilendirilecek her türlü proje hazırlatma ve uygulama konularında genel kurulca oybirliği ile yetki verildi.

“ÇÜ İLE İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ”

‘Yıllık Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan ADATÜB Yönetim Kurulu Başkanı Remziye Karabucak, ‘2013 yılı Çalışma Programı’ hakkında bilgiler verdi. Karabucak, narenciyede yeni çeşitlerin Çukurova’ya adaptasyonu ve yaygınlaşması için Çukurova Üniversitesi ile işbirliği yapıp, gerekli çalışmaları ortaya koyacaklarını anlattı. Karabucak, yurt dışından yetkili kişiler davet edilerek, turunçgillerde besleme, çeşitlilik, budama ve hastalıklar ile ilgili bilgilendirme toplantılarına devam edeceklerini anlattı.

“ANKARA İLE İLİŞKİLER SIKLAŞACAK”

Dünyada narenciyedeki son gelişmeleri yakından takip ettiklerini kaydeden Karabucak, bu kapsamda da birlik üyeleri için İspanya, İtalya, Arjantin ve Güney Afrika gibi diğer turunçgil üreten ülkelere geziler düzenleneceğinin altını çizdi. İklim değişikliği konusu üzerinde durarak, bu alanda toplantılar düzenleyeceklerini dile getiren Karabucak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na yaşanılan sorun ve sıkıntıları aktarabilme adına belirli dönemlerde Ankara’ya ziyaretlerde bulunacaklarını söyledi. Karabucak, AB desteklerinden finansal katkı sağlamaya çalışıp, ihtiyaç duyulan projeleri üreteceklerini de sözlerine ekledi.