Adana ve çevre illerden 250’nin üzerinde pastane ve börek ustasının katıldığı etkinlikte bir konuşma yapan Cargill Gıda Türkiye Pastacılık Yağları Satış Müdürü Halit Görgülü, Türkiye genelinde çok sayıda pastane ve börekçinin Turyağ müşterisi olduğunu belirterek, “Turyağ olarak, her geçen gün geliştirip zenginleştirdiğimiz yenilikçi ürün portföyümüzle her zaman sizin yanınızda olacağız. Önümüzdeki dönemde, tüm Türkiye’deki ustalarımıza lezzetlerine lezzet katmaları için destek vermeye devam edeceğiz” dedi.


Çiftçiler, müşteriler, yerel yönetimler ve toplumlarla 150 yılı aşkın bir süredir bilgi ve deneyimini paylaşma vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren Cargill Gıda Türkiye, bünyesindeki Turyağ markası için başlattığı “Türkiye’nin Yağı, Türkiye’nin Ustalarıyla” etkinlik serisine İstanbul, Bursa, Samsun, Ankara ve Antalya’nın ardından Adana’da devam etti. Adana Anemon Hotel’de düzenlenen ve samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmaya, Cargill Gıda Ortadoğu, Türkiye ve Kuzey Afrika AR-GE Lideri Aylin Aksoy, Cargill Gıda Türkiye AR-GE Müdürü Ela Ergüney ve Pazarlama Müdürü Füsun Uğur’un yanı sıra, Turyağ kullanan 250’nin üzerinde Adana ve çevre illerden gelen pastacılık  ustası katıldı.
 

Turyağ Pastacılık Ustaları, Turyağ’ın çeşitli ürünlerini kullanarak yaptığı pastacılık uygulamaları ile en güncel trendleri konuklarla paylaşırken,  Cargill Gıda Türkiye Pastacılık Yağları Satış Müdürü Halit Görgülü ve Cargill Gıda Türkiye AR-GE Müdürü Ela Ergüney de marka ve ürün portföylerine ilişkin sunumlarını katılımcılarla paylaştı.


Görgülü, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Turyağ satış organizasyonu olarak, Türkiye’nin farklı yerlerindeki satış noktalarımızla çalışıyoruz. Bu noktalar aracılığıyla direkt satışlarımızı yaparken, sahadaki satış ekibimiz aracılığıyla da pastanelere ve ürünlerimizi kullanan börekçi, baklavacı gibi noktalara ulaşıyoruz. Yağlarımızı kullanan ustalara yönelik düzenlediğimiz etkinliklerimizi bugüne kadar İstanbul, Bursa, Samsun, Ankara ve Antalya’da  gerçekleştirdik.  Bugün Adana etkinliğimizin ardından önümüzdeki günlerde İzmir’deki  ustalarımızla da buluşacağız. Turyağ olarak önümüzdeki dönemde de, tüm Türkiye’deki ustalarımıza lezzetlerine lezzet katmaları için destek vermeye devam edeceğiz.”