Çukurova’nın önemli inşaat firmalarının yanı sıra Türkiye’nin dört bir noktasından da katılımcıları ağırlayan Fuar,  kapılarını ziyaretçilerine açtı. Geçen yıl 40 bin 267 profesyonel ziyaretçiyi Fuarda ağırladıklarını belirten TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz, “Bu yıl Fuarlarımıza yoğun bir ilgi bekliyoruz. Yurt içi ve yurt dışı alım heyetleri ile fuarımızdaki katılımcılarımızı buluşturuyoruz. Tüm ilgilileri 4 gün sürecek Fuarımıza davet ediyoruz” dedi.

Adana'da bu yıl 12'incisi gerçekleştirilecek olan İnşaat, Kent ve IHS Fuarları ziyaretçileri ile buluştu. Fuar inşaat sektörünün temsilcileri ile birlikte görkemli bir törenle açıldı. Açılış törenine; TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz, Adana Valisi Mahmut Demirtaş Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nihat Sözütek, Adana Müteahhitler Birliği Başkanı Sedat Teoman Gürsesli, AKAMDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karslıoğlu,  AYAMDER Başkanı Mustafa Vursavuş, Çukurova Fuarcılık Genel Müdürü Burak İnceoğlu, Çukurova Belediyeler Birliği Müdürü Demet Avşar, kaymakamlar, belediye başkanları, çok sayıda kurum ve kuruluşun  temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.

TÜYAP Adana İnşaat Fuarı ile sektöre canlılık getirmeyi amaçladıklarını söyleyen TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz, “İzolasyondan tesisata, boyadan vitrifiye ürünlerine, çatı ve cephe kaplamalarından seramik mutfak ve banyoya, kapı ve pencereden ısıtma soğutma sistemlerine kadar pek çok firma temsilcisini 12. Adana İnşaat Fuarımızda bir araya getiriyoruz. Fuarımızda emeği geçen başta Sayın Valimize, Büyükşehir Belediyemize, tüm oda başkanlarımıza ve katılımcı firmalarımıza şükranlarımı sunuyorum. Fuarımız sektöre hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Alagöz: Çıtayı daha yükseğe taşımak için çalışıyoruz

TÜYAP Fuarcılık olarak 11 yıldır Adana’da çeşitli sektörlerde fuarlar düzenlediklerini, inşaat fuarlarının da bu fuarlar arasında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Alagöz, "İnşaat sektöründe önemli bir potansiyeli içinde barındıran Çukurova Bölgesi, fuarlar sayesinde iş hacmini ve ürünlerini hem yurt içi hem de yurt dışı alım heyetlerine gösterebiliyor. Yeni iş bağlantıları kuran firmalar ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Geçtiğimiz yıl inşaat fuarlarımız kendi katılımcı ve ziyaretçi rekorunu kırarken bu yılda aynı başarıyı sürdürüp çıtayı daha yükseğe taşımak için çalışmayı amaçlıyoruz. " dedi.

TÜYAP Adana 12. İnşaat Fuarlarını bu yıl 5416 m²de açılacağını belirten Alagöz, bu oranın geçen yıla göre yüzde 6,7 oranında bir artış gösterdiğine dikkat çekti.

10 ülkeden 200 kişilik yabancı alım heyeti ağırlanacak

Fuarların yurt dışına açılan birer kapı olduğunun da altını çizen Alagöz, yurt dışından ilgili alım heyetlerini fuarda ağırlamak için önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi. Kurum ve kuruluşların desteklerinin yanı sıra TÜYAP’ın yurt dışı temsilcilikleri aracılığıyla da heyetlere ulaştıklarının altını çizdi.

Alagöz sözlerine şöyle devam etti: "Yurt dışı alım heyetlerimiz ile fuar katılımcılarımızı bir araya getiriyor ve ikili iş görüşmeleri organizasyonu ile yeni iş ortaklıkları kurulmasına vesile oluyoruz. Ayrıca ülkenin dört bir yanından gelen inşaat mühendisleri, makine mühendisleri, mimarlar, müteahhitler ve iş adamları ile katılımcı firmalarımız arasında iş bağlantıları kurulması için gayret gösteriyoruz." dedi.

Fuarlara bu yıl 10 ülkeden yaklaşık 200 kişilik yabancı alım heyetini ağırlayacaklarını belirten Alagöz; İsrail, Karadağ, Bulgaristan, Kosova, Ürdün, Azerbaycan, Gürcistan, Lübnan, Kıbrıs, İran’dan alım heyeti ağırlayacaklarını duyurdu.

4 gün boyunca etkinlik düzenlenecek

12. Adana İnşaat Fuarlarında 4 gün boyunca bir dizi etkinlikler de düzenlenecek. Çukurova Belediyeler Birliği 15-16 Şubat tarihlerinde gün boyunca belediye başkanlarının katılımıyla “Belediyelerde İnovasyon” toplantısı düzenleyecek.

16 Şubat’ta saat 15.00’da EPSDER tarafından Bölgesel Seminerler kapsamında Prof. Dr. İbrahim Uzun sunumuyla ‘’Isı Yalıtımı, Isı Yalıtımında EPS ve Enerji de Tasarruf” konulu seminer gerçekleşecek.

Mimarlar Odası Adana Şubesi işbirliği ile 4 gün boyunca Fuarda Mimarlar Odası Etkinlik Alanı’nda  “Kentinizi Siz Planlayın” sloganı ile Adana Kent Mozaiği etkinliği yapılacak. Fuara gelen ziyaretçiler Adana’nın şehir planı üzerinde değişiklikler yaparak kendi kentini oluşturacak. Burada yapılan değişiklikleri her an kayıt altına alacak olan mimarlar, Adanalıların istediği kent modelini de bir model üzerinde 3 boyutlu olarak hazırlayarak sunumu yapacak.

17 Şubat Cumartesi günü saat 13.00 Fuar Merkezi’nde Mimarlar Odası Adana Şubesi, Göç konulu atölye çalışmasının sunumunun ardından Şehir Plancısı Ali Faruk Göksu ile “Adana'nın Geleceği ve Yeni Kent Modeli” söyleşisi yapılacak.

TÜYAP Adana İnşaat Fuarları 15-18 Şubat 2018 tarihlerinde 10.00 ila 20.00 arasında ziyaret edilebilecek. Fuardaki etkinlikler hakkında bilgi almak için ilgililer http://adanainsaatfuari.com/  adresini ziyaret edebilir.