Bu yıl son 10 yılın en fazla ziyaretçi sayısına ulaşan Mobilya Dekorasyon Fuarı hem ziyaretçilerin hem de katılımcıların beğenisini topladı. Yurt dışı ve yurt içi alım heyetlerinin de yoğun ilgi gösterdiği fuar ile ilgili gelecek yılın planlarına ve çalışmalarına da başlandı. 11. Çukurova Mobilya Dekorasyon Fuarı’nın başarılı bir şekilde son bulduğunu belirten TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz, “ Bu yıl 11’ncisini düzenlediğimiz Fuarımız, kendi ziyaretçi rekorunu kırdı. 6 günde fuarımızı 40 bin 422 kişi ziyaret ederken 15 ülkeden 200 yurt dışı alım heyetini de fuarımızdaki katılımcı firmalarımız ile buluşturduk. Fuarımızı destekleyen kurum ve kuruluşların temsilcilerine, katılımcı firmalarımıza ve ziyaretçilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

 Türkiye’nin klasik mobilya iskeleti üretiminin yüzde 10’unu tek başına karşılayan Çukurova Bölgesi’nde bu yıl 11’ncisi düzenlenen Mobilya Dekorasyon Fuarı, büyük bir katılım ile sona erdi. Bölgenin ufkunu açacak fuarlara imza atan TÜYAP Adana, Türkiye’nin dört bir noktasından katılımcının yanı sıra pek çok ilden ziyaretçi de ağırladı.  3-8 Ekim tarihlerinde TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen fuar, önemli iş birlikteliklerine imza attırdı. Adana başta olmak üzere Ankara, Gaziantep, Mersin, Nevşehir ve Osmaniye’den gelen firmaların katılımı ile düzenlenen fuarda; yemek odaları, yatak odaları, oturma grupları, modüler mobilyalar, bebe-çocuk-genç odaları, çekyatlar, kanepeler ve sehpalar sergilendi.

11 yılda fuara yaklaşık 700 mobilya firmasının katıldığını belirten Alagöz, yaklaşık 350 bin ilgili tarafından da fuarın ziyaret edildiğini vurguladı. Çukurova Mobilya Dekorasyon Fuarı’nın sektörün bölgedeki gücünü göstermesi açısından önem taşıdığını belirten Alagöz, “Geçen yıl fuarımızda; 13 ülkeden 180’i yabancı profesyonel ziyaretçi olmak üzere toplam 36.750 yerli ziyaretçi ağırladık. Bu yıl ise 15 ülkeden 200’ü yabancı profesyonel ziyaretçi olmak üzere 40 bin 422 ziyaretçi ağırladık” dedi.

İş ortakları kuruldu

İki kent arasında ekonomik ilişkilerin geliştirilmesini ve ziyaretlerin desteklenmesini öngören “İyi Niyet Anlaşması”, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç ile Hebron Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mohammed Ghazi Hirbawi tarafından imzalandı. TÜYAP Çukurova Mobilya Dekorasyon Fuarı için Adana’ya gelen Hirbawi, “TÜYAP’ın nazik daveti ile geldiğim Adana’da yeni ortaklıklara da imza atıyor olmak bizleri memnun etti. Yeni ticari köprülerin kurulmasından dolayı çok mutlu oldum” dedi.

 İhracat hız kazandı

15 ülkeden gelen yurt dışı alım heyetleri firmaları tek tek gezerek ürünler hakkında bilgi aldı. İsrail, Dubai, Umman, Ürdün, Hindistan, Lübnan, Filistin mobilya sektörü temsilcileri önemli iş bağlantıları ve sözleşmeleri yaptı. Siparişlerin verildiği ve iş ortaklıklarının kurulduğu fuar hem ziyaretçilerin hem de katılımcıların memnuniyeti ile sona erdi.

Fuara katılan ziyaretçilerin de yüzde 95’inin memnun ayrıldıklarını belirten Alagöz, 2018 yılının da çalışmalarına başladıklarını sözlerine ekledi. 12. Çukurova Mobilya Dekorasyon Fuarı 25 - 30 Eylül 2018 tarihleri arasında TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecektir.