Belge zorunluluğu getirilen mesleklerden otomotiv elektromekanikerliği ve otomotiv mekanikçiliğinde yetkilendirilmiş kuruluş olan Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destek Vakfı’nın (MEKSA), Adana’da pratik sınav için işbirliği yaptığı ilk firma Uğur Yaldız Otomotiv oldu. MEKSA’dan mesleki yeterlilik belgesi almak için başvuruda bulunan 15 kişi, Pratik sınava Uğur Yaldız Otomotiv’de girdi.


Uğur Yaldız Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı ve Adana Sanayi Odası ve Adana Ticaret Odası Otomotiv Sektörü Temsilcisi Filiz Yaldız, tehlikeli ve çok tehlikeli  işler sınıfında olup, bakanlıkça tebliğlerde yer alan mesleklerde, Mesleki Yeterlilik Belgesi alınmasının zorunlu olduğunu açıkladı.

Filiz Yaldız, “Uğur Yaldız Otomotiv, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, ilgili kuruluşlarla imzalanan protokol gereği, tesislerinde pratik sınavın gerçekleştirilmesine olanak sağlıyor. Çeşitli firmalarda çalışan 15 kişi, sınavlarda başarılı olmaları halinde, yasalara uygun, uluslararası geçerliliği bulunan belge alacaklar. Bu sınav Türkiye’de mesleki eğitimin yaygınlaşmasına yönelik bir etkinlik. 2017 Mayıs ayına kadar bu sınavlara girip, başarı gösteremeyenlerin çalışma izni olmayacak. Sınavlar terorik ve pratik olmak üzere iki aşamalı gerçekleştiriliyor” dedi.

MEKSA VE UĞUR YALDIZ OTOMOTİV’DEN ÖRNEK İŞBİRLİĞİ

Mesleki eğitimde belgelendirmenin ilk adım olacağını belirten Filiz Yaldız, “Bu faaliyetlerle ilgili Adana’da gerçekleşen işbirliği örnek bir çalışma. Şu anda işinde yetkin olup, belgesi bulunmayan çok insan var. 25 Mayıs 2017’den sonra bir trajedi yaşanmaması için bu sınavlara girilip, başarılı olunması çok önemli.  Meslek sahiplerine ve firmalara, bu sınavla ilgili çağrıda bulunuyorum. Belge almak isteyenler MEKSA’ya başvuracak” diye konuştu.

Uğur Yaldız Otomotiv, MEKSA ile yapılan işbirliği gereğince, Motorlu Kara Taşıtları Oto Elektrik Mekanik Ustalık Uygulama Sınavı’nda Adana, Hatay ve Kahramanmaraş’tan gelen öğrencileri ağırladı.

Filiz Yaldız, kursiyerleri başarılı performanslarından dolayı kutladı.