Beraberindeki heyetle Adana Ticaret Odası’nı ziyaret eden Zaporijya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Volodymyr Shamilov, ATO Başkanı Atila Menevşe ve Başkan Yardımcısı Mehmet Şahbaz ile iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilebilmesine yönelik görüş alışverişinde bulundu.

Ziyaret sırasında ilk konuşmayı yapan ATO Başkanı Atila Menevşe, Adana ile Ukrayna arasındaki yıllık ticaret hacminin 25 milyon dolar seviyesinde olduğunu bildirirken, ilişkilerin geliştirilmesiyle bu miktarın katlanmasının mümkün olduğunu vurguladı. Adana’nın başta tarım olmak üzere, makine, kimya, mobilya, ayakkabı sektörlerinde önemli potansiyele sahip bulunduğunu belirten Menevşe, “Ukrayna ile özellikle bu sektörlerde hızlı bir işbirliğine girebiliriz. Karşılıklı ticaret heyetleri ziyaretleriyle de kısa sürede her iki ülke yararına olumlu sonuçlar alabilmemiz mümkün olacaktır” diye konuştu.

Ülkesinin ekonomisine ilişkin bilgi sunumunda bulunan Zaporijya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Volodymyr Shamilov da, Ukrayna’nın ayçiçeği üretimi ve ihracatında dünyada ilk sırada yer aldığını, mısır ve buğday üretiminde de söz sahibi olduklarını vurguladı.

Ukrayna ekonomisinin yağlı tohumlar, demir çelik ve makine sanayinde ağırlık kazandığını belirten Shamilov, “Ülkemiz ile bölgeniz ekonomisi birçok alanda benzerlikler taşıyor. Bu benzerliklerin de önemli fırsatlar yaratacağına inanıyorum. Ülkemiz ekonomisi Türk yatırımcı ve girişimcilerini, gerek yatırım gerekse de ticaret bakımından cezbedecek önemli fırsatlar barındırmaktadır. Bu fırsatları etkin bir şekilde değerlendirirsek, iki ülke arasındaki mevcut ilişkileri en üst seviyeye çıkarma imkanı doğabilecektir” dedi.

Görüşmelerin ardından ATO Başkanı Atila Menevşe ve Zaporijya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Volodymyr Shamilov ziyaretin anısına birbirlerine karşılıklı plaket ve hediye takdiminde bulundular.