Adana Sanayi Odası’nın evsahipliğinde düzenlenen toplantıda konuşan Adana ÜSAM Başkanı ve ADASO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fırat Karalı, üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarında 13 yıl önce yola çıkıldığını belirterek, ÜSAM’ın kent sanayisi ve ekonomisine büyük katkıları olduğunu, önümüzdeki süreçte bu desteğin artarak devam edeceğıini söyledi.

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç da, ÜSAM’ın örnek çalışmalarla üniversite-sanayi işbirliğini geliştirme noktasında üzerine düşeni başarıyla yaptığını vurguladı. Kıvanç, başarılı Ar-Ge ve inovatif çalışmaları ile ödüle layık görülen firmaların kent ekonomisinin büyümesine katkı sağladığını belirterek, “Kendileriyle gurur duyuyor, kutluyorum” dedi.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Kibar ise, “Üniversitemizin de kurucu paydaşı olduğu Adana ÜSAM'ın üniversite-sanayi işbirliği konusunda çok önemli ara yüz olduğunu biliyoruz” diyerek, yaptıkları çalışmalardan dolayı ödül almaya hak kazanan firmalrı ve öğretim üyelerini kutladı.

 

DESTEK, PATENT VE FAYDALI MODEL ÖDÜLLERİ

 

TÜBİTAK-TEYDEB desteklerinden en çok yararlanan, En fazla Patent, Faydalı Model tescili yapan firmalar ve bilimsel araştırma desteklerinden en çok yararlanan öğretim üyelerine ödülleri, Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu ve Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Kibar ve Ankara Sanayi Odası Genel Sekreteri, Doç.Dr. Yavuz Cabbar tarafından verildi.

TEYDEB desteklerinde, Patent ve Faydalı Model sayısında en çok başarı gösteren firmalar arasında Temsa, Sasa ve Bossa ilk sıralarda yer adı. TEYDEB esteği alan diğer firmalar ise, Alfatek, Brosco, Ar-Ge Mühendislik, Meltem Kimya, Adana Çimento, Uzay Elektrik Elektronik, Beta İnşaat, Güney Çelik Hasır, Kıvanç Tekstil, Avsis Bilişim, Ulusoy Tekstil, Yaltır Tarım Ürünleri, İki Adam Yazılım, Atermit Makine Sanayi, Tarmak Tarım Makinaları, Duranlar Makine, Burak-San Elektrik Elektronik oldu.

Özgür Atermit, Abdioğulları Plastik ve Ambalaj, Ada Sıva Yapı Malzemeleri, Sunteks Plastik Kağıt, Tıltay Gıda, PIDOK Plastik ve İplik Dokuma, Pakyürek Tarım, Ekton İhşaat, Akay Sanayi  Madencilik, Elkom Telekomünikasyon, Bulgan İnşaat, İzoterm Otomotiv, Eser Gıda, En Fazla Patent Tescili Yaptıran, Ceylan Kardeşler Makine, Erka Mühendislik,En Fazla Faydalı Model Tesilcili Yaptıran Firmalar arasında yer aldı.

TÜBİTAK Araştırma Destek Programlarından en çok yararlanan öğretim üyeleri ise, Prof.Dr. Yıldız Kaçar, Prof.Dr. Hakan Özkan, Prof.Dr. Bilgehan Güzel, Prof.Dr. Halime Ömür Paksoy, Prof.Dr. İbrahim Halil Elekcioğlu, Prof.Dr. İbrahim Ortaş, Prof.Dr. Osman Serindağ, Prof.Dr. Sevgi Paydaş Kargı’dan oluştu.