Müşterilerine finansal yatırım alanlarında her türlü uzmanlık desteği veren Akbank Private Banking, ayrıca Türkiye ve dünyadaki politik ve ekonomik gelişmelere ilişkin de bilgilendiriyor. Akbank Private Banking’in, Türkiye'nin birçok ilinde düzenlediği “Uzmanlar Konuşuyor” programları, Türkiye’yi ve dünyayı, siyasi, ekonomik ve piyasa eğilimleri açısından nelerin beklediğine ilişkin uzmanların bilgilendirmeleri ve fikir alış verişlerini içeriyor.

 

Akbank Private Banking’den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Saltık Galatalı ve Ekonomist Deniz Gökçe’nin  katıldığı Adana “Uzmanlar Konuşuyor” programında, Türkiye ve dünyadaki siyasi ve ekonomik gelişmeler ele alındı. Akbank Private Banking müşterilerine, küresel ekonomideki gelişmeleri ve piyasaların yönüne ilişkin bilgiler veren Gökçe ve Galatalı, kendilerine yöneltilen soruları da yanıtladılar.

 

Adana'dan önce İzmir, İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirilen “Uzmanlar Konuşuyor” programları, Nisan ayı içinde Bursa’da son bulacak.

 

Akbank Private Banking olarak dünyanın önde gelen finans yayın grubu Euromoney'nin "En İyi Özel Bankacılık Ödülü"nü bu yıl da kazandıklarına işaret eden Saltık Galatalı, “Türkiye’nin En Değerli Banka Markası” olan Akbank’ın marka değerini daha da yukarı taşıma hedefine paralel olarak, en iyi hizmet ile müşterilerinin risk alma iştahlarına paralel en uygun kazancı sağlamak için çalışmalarına devam ettiklerini vurguladı.

 

Akbank Private Banking'in nitelikli insan gücünün bilgi ve deneyimleri ile 17 milyar liralık kaynağı yönettiklerini vurgulayan Galatalı, “Müşterilerimizin dünya piyasalarında olup bitenlerden günü gününe haberder olmalarını sağlamaya özen gösteriyoruz. Bunun yanında düzenlediğimiz çeşitli bilgilendirme toplantılarıyla da, geleceğe ilişkin perspektif edinmelerini sağlamaya çalışıyoruz. “Uzmanlar Konuşuyor” programlarımız da bu bilgilendirme etkinliklerimizden birisi” dedi.

 

Galatalı, hedef müşteri segmentindeki hızlı büyümeye dikkat çekti. Galatalı, "Türkiye’de 250 bin lira ve üzeri mevduatın toplam büyüklüğüne bakıldığında, yılsonu itibarıyla yıllık bazda yüzde 10’luk artış ile 737 milyar liraya ulaşıldığını görüyoruz. Özellikle, 1 milyon lira ve üzeri mevduatların hacmi bu dönemde yüzde 13 artarak 354 milyar liraya ulaştı" dedi ve ekledi:

 

"Türkiye’de aynı dönemde 250 bin lira ve üzeri hesap adedi ise yüzde 18 artarak 285 bini, 1 milyon TL ve üzeri büyüklüğe sahip mevduat hesap adedi ise yüzde 12 artarak 52 bini aştı; bunlar da, bizim müşteri segmentimizdeki hızlı artışı ortaya koyuyor. Bu nedenle, büyüme hedefimizi ekonomideki büyümeye paralel değil, müşteri segmentimizdeki büyümeye paralel olarak belirledik."

 

“Yılın ilk aylarında müşterilerimizle biraraya gelerek ekonomi ve piyasalara yönelik beklentilerimizi ve yatırım stratejisi önerilerimizi paylaşıyor ve sorularını yanıtlıyoruz. Akabinde müşterilerimiz portföylerinin yapısını belirliyorlar. Yıl içerisinde de gelişmelere bağlı olarak  çeşitli güncelelemeler yapıyor, müşterilerimizi piyasalar ve beklentilerimiz konusunda devamlı olarak bilgilendiriyoruz. Bu konuda çok olumlu geri dönüşler alıyoruz.”