Kamu müteahhitlerinin birçok yarasına parmak basan, sorunlarına çözüm getiren çalışmalarıyla gündemde sürekli yer alan AKAMDER, hafta sonu sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. Akamder Başkanı Mustafa Karslıoğlu açılış konuşmasında “Kamu müteahhitleri ve Adana müteşebbislerinin ekonomik olarak rahatlaması açısından önemi olan Vergi Barışı ve Affı konusunda üyelerimizi bilgilendirmek adına davetlerine icabet eden Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı ve Birim amirlerinin de katılımından dolayı teşekkür ediyorum.” Dedi. Başkan Karslıoğlu “Ayrıca toplantımıza sponsor olan Ülkemizin değer açısından önemli bir yeri olan Hidromek firmasına da” teşekkür etti.
Toplantı Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı nın “yeniden yapılandırma imkânından yararlanmak için başvuru süresinin 31 Ekim'de sona ereceğini, Devlet kurumlarına olan birçok borcu içine alan kanun özellikle, gecikme faizleri, vergi ve vergi cezaları, taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı, gecikme zamları, gümrük vergileri, emlak vergisi çevre temizlik vergisi, trafik, askerlik, nüfus, seçim, karayolu geçiş ücreti, RTÜK idari para cezaları, Yurt-Kur öğrenim ve katkı kredisi alacakları, SGK prim borçlarının yanı sıra Belediyelerin alacakları da bu kapsamın içerisinde yer aldığını, Prim borcu nedeniyle emekli olamayanlar da muradına erecek. Bir başka ifadeyle 30 Haziran 2016'ya kadar olan prim borcunu ödeyen prim, yaş ve yıl şartını tamamlarsa hemen emekli olacağının müjdesini” verdiği açıklamalarıyla devam etti.

Toplantının sponsorluğunu üstlenen Hidromek Bölge Müdürü Özkan Dicle tanıtım açıklamasında “Hidromek, kendi özgün ürünü olan ilk kazıcı yükleyicisini 1989 yılında yapmayı başardı. Artık tarım traktörlerinden iş makinesine dönüştürülen bir iş makinesi değil, gerçek bir iş makinesi üretiyor. Bu Hidromek için ve Türkiye’miz için de bir dönüm noktasıydı. Aynı yıllarda Hidromek, iş gücüne, yeni makine teçhizatlarına, yeni üretim tesislerinin kurulumuna ve yeni teknolojilere yatırımlar yaparak büyümeye başladı. Pazarda sayısı artan makinelere satış sonrası hizmetleri için servis ağı oluşturulmaya başlandı. Mutlak müşteri memnuniyetini ilke edinen Hidromek, devam eden yatırımları, sürekli büyüyen kapasitesi, artan ürün kalitesi, sosyal misyonu kapsamında nitelikli iş gücü gelişimi ve eğitimine olan katkısı, Türkiye’nin en saygın üniversiteleriyle yürüttüğü çalışmalar ve marka imajını güçlendirmek doğrultusunda dahil olduğu projelerle hem ekonomiye hem de topluma katkı sağlamaktadır.” Dedi.
Toplantı üyelerin ve konukların soru cevap sohbetiyle sona ererken gündemin etkin konusu olan Vergi Affı – Barışı hakkında merak edilenlerin karşılık bulması ve Hidromek i yakından tanımanın hoşnutluğuyla sone erdi.