26 milyon nüfusa sahip olan Yemen endüstriyel üretimde dışa bağımlı ve her türlü otomotiv, makine, tekstil ve metal ürünlerini dışarıdan ithal ediyor.  
Aralarında Yemen’in en büyük ticari gruplarından ADHBAN GROUP’un sahibi MohamedAdhban, ALZAHRİ GROUP’un sahibi MohammedAlzahri gibi 10 önemli işadamı Adana ve Mersin’de ticaret imkanlarını araştıracak. 
Ticaret ve Sanayi Odaları, Organize Sanayi Bölgeleri ve Serbest Ticaret Bölgesi ile özel hastanelerde incelemeler yapacak olan heyet, otomotiv, tekstil, hazır giyim, tarım makineleri, fidan, tohum ve medikal sektörlerinin temsilcileriyle görüşecek ve bazı fabrikaları gezecek. Ticaret heyeti ayrıca, 25 Eylül’de açılacak Adana Mobilya ve Dekorasyon Fuarına da katılacak. 
Heyet Başkanı MohamedAdhban, Yemen’in her türlü sanayi ürününü hatta birçok tarımsal ürünü ithal ettiğini, Türkiye’den çok az mal ithal ettiklerini, Türk mallarının çok kaliteli ve Yemen piyasası için fiyat bakımından uygun olduğunu belirtti. 
Yemen’in 9 milyar dolar ithalatında Türkiye’nin payı %5 ile 450 milyon dolar. Başlıca ihraç ürünümüz demir çelik ve gıda ürünleri. 2012 yılında bir önceki yıla göre bu ülkeye olan ihracatımız ikiye katlanmıştır. Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak, özellikle Adana ve Mersin’den bu ülkeye tarım makineleri, demir-çelik, tekstil ve hazır giyim ürünleri ve bazı gıda maddeleri ihracatının önemli ölçüde artırılabileceğini belirtti.  
Çukurova Kalkınma Ajansı’nda verilen sunuşla temasına başlayan heyet Perşembe günü bölgemizden ayrılarak İstanbul’a geçecek. Ticaret heyetinin temaslarından sonra bölgeden yapılan ihracatın önemli ölçüde artması beklenmektedir.