Mondi Tire Kutsan bir süre önce hayata geçirilen yatırımıyla, önceki dört renkli inline kutu makinesini, altı renkli, yüksek kaliteli baskı yapabilen ve kızılötesi kurutucuları olan, orta ebat kutulara yönelik bir  makineyle değiştirdi. 
Mondi Tire Kutsan’ın Adana tesisi böylece altı renkli baskılı kutular için artan talepleri karşılayabilecek. Beşten fazla renkli yüksek kaliteli baskı, özellikle ihracat yapılan pazarlarda talep görüyor. Üretim hattında ayrıca daha kompleks tasarımlar için entegre döner kalıp kesme ünitesi de bulunmakta. Yeni teknolojiyle beraber daha sofistike kutu segmentine geçiş, aynı zamanda Mondi Tire Kutsan’ın dört tesisten oluşan ağının güçlü deneyimiyle de destekleniyor. Tesis, saatte maksimum 20.000 kutuluk mekanik hızının yanı sıra, otomatik besleme ve yarı otomatik paletlemeyle birlikte ihracat yapılan pazarlardan ve çevre müşterilerden gelecek ilave siparişleri, en yüksek kalitede karşılamak için yeterli donanıma sahip durumda.
Son olarak yapılan Adana yatırımı, Mondi’nin Türkiye pazarına yönelik süre gelen ilgisini ortaya koyuyor. Mondi, son üç yıl içinde, Mondi Tire Kutsan’ın mevcut ve gelecek müşteri ihtiyaçlarını karşılamasına destek olmak adına, yeni tesis altyapısı ve ekipmanları için yaklaşık 35 milyon EUR yatırım gerçekleştirdi. 
Adana Kutu Fabrikası İşletme Genel Müdürü Hakan Arı’nın açıklaması şöyle: “Artan ve yeni gelen müşteri taleplerini Mondi’de yapılan yeni yatırımlarla kısa sürede karşılayabilir duruma geldiğimiz için mutluyuz. Adana tesisimize son altı ay içinde yapılan, 10 milyon EUR’yu aşan yatırımla MENA bölgesindeki müşterilerimize kutu tedariği açısından güvenilir bir partner olduğumuzu ve müşterilerimizin ihtiyaçlarını titizlikle ele aldığımızı göstermiş oluyoruz. Aynı zamanda yerel müşterilerle olan faaliyetlerimizi de güçlendirebiliriz. Mondi içinde müşteri odaklı yaklaşımımızla hareket etmemize olanak veren bu altyapıdır.”  

Mondi Group Oluklu Mukavva Birimi Hakkında:
Mondi Oluklu Mukavva, Mondi'nin Avrupa ve Uluslararası bölümüne bağlı bir iş birimidir. Başta Orta ve Güney Doğu Avrupa olmak üzere Avrupa'nın lider oluklu mukavva tedarikçisi konumundadır. 14 tesisten oluşan ağıyla yenilikçi tasarımlar ile en ileri baskı ve yapıştırma teknolojilerini sunmaktadır. Ambalaj türleri standart  kutulardan kapsamlı tüketici teşhir standlarına kadar uzanmaktadır. Bunlar rafa hazır ambalaj veya perakende satışa hazır ambalaj olabildikleri gibi; hızlı tüketim malları, kısa ömürlü ürünler, tehlikeli maddeler ve diğer ürünlerin taşınmasına yönelik nakliye kutuları olarak da üretilmektedir.  
Mondi Tire Kutsan, bu iş kolunda Türkiye'de İzmir/Tire, İzmit, Adana ve Karaman'da yer alan 4 kutu fabrikası ve İzmir/Tire’de yer alan 1 kağıt fabrikasıyla faaliyet gösteren şirketidir. Mondi Tire Kutsan, oluklu mukavva ambalaj üretimi alanında 40 yılı aşan deneyime ve çok güçlü kağıt entegrasyonuna sahiptir. Tesislerde yaratıcı değerli çözümler geliştirilmektedir. İzmit tesisindeki yetkili laboratuvar vasıtasıyla UN onaylı kutu sertifikalarına sahip tehlikeli madde ambalajları da sunulmaktadır.
Mondi ürünleri, sizin için önemli olan şeyleri güvence altına alır ve korur.
Mondi, 30’dan fazla ülkeye yayılmış üretim tesislerinde faaliyet gösteren, yaklaşık 25.000 çalışanı olan uluslararası bir ambalaj ve kağıt grubudur. Ana faaliyetlerimiz Orta Avrupa, Rusya, Kuzey Amerika ve Güney Afrika’da bulunuyor. Müşterilerimiz, nihai tüketiciler ve endüstriyel kullanımlar için, özel ihtiyaçlara göre tasarlanan 100.000’den fazla çözüme dönüştürülmüş 100’den fazla ambalaj ve kağıt ürünü sunuyor, her gün milyonlarca insanın hayatına dokunuyoruz. 2015 yılında Grubun cirosu 6,8 milyar Euro’ya, kullanılan sermaye getirisi ise %20,5’e ulaşmıştır. 
Mondi Grubu, ambalaj ve kağıt değer zincirinin tümünde faaliyet göstermektedir – orman yönetimi ve lif, kağıt ve bileşik plastik üretiminden, verimli ve yenilikçi sanayi veya tüketici malları ambalaj çözümlerinin geliştirilmesine kadar. Hijyen ürünleri ögeleri, dik durabilen torbalar, ekstra dayanıklı çimento torbaları, akıllı perakende kutuları ve ofis kağıtları gibi birçok çeşitli uygulamada yenilikçi teknolojilerimize ve ürünlerimize rastlayabilirsiniz. En önemli müşterilerimiz ev ve kişisel bakım, evcil hayvan bakımı, ambalaj ve kağıt dönüştürme, inşaat ve yapı, kimyasallar, medikal ve ilaç, otomotiv, ofis ve profesyonel yazıcı kağıtları ve yiyecek ve içecekler sektörlerinde faaliyet gösteriyor.