Adana ESOB Ahi Evran Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya AKMO Başkanı Hacı Emin Ünal ile yönetim kurulu üyeleri ve kuaför esnafı katıldı.

AKMO Başkanı Ünal, üye esnaflarla, Yenibey, Meydan, Çakmak, Gazipaşa vs. gibi bölgesel yaptıkları istişare toplantılarında, hizmet verilen muhite göre yeni fiyat tarifesini tespit ederken, isteyene söz hakkı vererek, mesleki meselelerin de konuşulmasını sağladı.

 

Üyeler, aynı muhitte, farklı fiyat uygulamalarının önüne geçilerek haksız rekabete son verilmesini isterken, düşük fiyata verilen hizmetin esnaflığın itibar ve kalitesini düşürdüğünü belirttiler.

Oda Başkanı Ünal da, çok ucuza hizmet vermenin, çok kazanç anlamına gelmediğini, her kuaförün mesleğini güçlendirmek adına tutarlı olmasını isterken, “Çok önemli ve vazgeçilmez bir iş kolunda hizmet veriyoruz. Ucuz iş yapmakla mesleğimize zarar veririz. Bizim, sizlerin de görüşlerini alarak belirlediğimiz makul fiyatları uygulayın. Müşterileriniz size inanır ve işçiliğinize güvenirse, 3 – 5 liralık farkı önemsemez. Hizmette kusur etmezsek, para kendiliğinden gelir. Her eline makas, tarak alan kuaför değildir. Ustalık unvanı da herkese verilmez. Mesleğinizin kıymetini bilin ve sahip çıkın” dedi.

 

Ünal ayrıca, AKMO olarak Web sitesi oluşturduklarını, burada aktivitelerini ve üye vefatı durumunda taziyeleri duyuracaklarını ifade ederken, 1995’te kurulan odaya ilk kez 7 aylık görev süreçlerine rağmen hizmet aracı alacaklarını ve 3 Kasım’da kaynaşma yemeği vereceklerini de müjdeledi. 

 

Ünal, Adana’da “Yılın Ahisi” seçilen Gömlekçi Bayram Özer’in, Türkiye’de “Yılın Ahisi” seçilmesinden de mutluluk duyduklarını ifade ederken, “Bu olay Adana için gurur olmuştur. İnşallah, bizim esnafımız arasından da bir Yılın Ahisi’ni çıkarırız” diye konuştu.

 

Toplantıya, Adana ESOB Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Göktaş, İlhami Uygunsözlü ve Oto Kaportacılar Esnaf Odası Başkanı M.Nuri Zengin de izlediler.