Türkiye Müteahhitler Birliği, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 93. yılını kutlamak üzere bir resepsiyon verdi. Türkiye Müteahhitler Birliği’nin Ankara’da özel ışık tasarımı ile Türk Bayrağı renklerine bezenmiş genel merkez binasında düzenlenen geceye, TMB Yönetim Kurulu ve üyelerinin yanı sıra büyükelçiler, bürokratlar, iş, kültür ve sanat dünyasından isimler katıldı. 

Resepsiyonda ev sahipliği yapan Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Cumhuriyet tarihinin ilk sivil toplum örgütlerinden biri olduklarını vurgulayarak, “1952 yılında kurulan Türkiye Müteahhitler Birliği; bugün dünyanın 110 ülkesinde faaliyet gösteren üyeleri ile geleceğin dünyasını inşa etme bilinciyle çalışan ve bu kıymetli topraklardan doğmuş olan bir güçtür” dedi. 

Yönetim Kurulu Başkanı Yenigün özetle şunları söyledi: 
CUMHURİYET BAYRAMI HER ZAMANKİNDEN DAHA DEĞERLİ: “Cumhuriyetimize ve Demokrasiye sahip çıkmanın her zaman olduğundan da büyük önem taşıdığı, ülkemizin geleceği açısından hayati derecede önemli bir dönemden geçmekte olduğumuz aşikardır. TMB olarak ilk kez, üyelerimiz, eşlerimiz, evlatlarımız, bürokrasimiz, yabancı dostlarımızla hep birlikte Türkiye Cumhuriyeti'nin 93 yıllık tarihini kutlamayı arzu ettik.”
DARBE GİRİŞİMİ DEMOKRASİYİ HEDEF ALDI: 15 Temmuz tarihinde demokrasiye ve halkın egemenliğine karşı gerçekleştirilen darbe girişimi; halkımız, hükümet ve muhalefet partileri, sivil toplum örgütleri, medya, polis ve askeri ile toplumun tüm kesimlerinin ortak tepki vermeleri sonucu önlenmiştir. Süreç normalleştikçe, kurumlar yeniden çalışır hale geldikçe, iç ve dış platformda güvenin yeniden tesis edilmesi sonrasında sistem daha da güçlenebilecek; dinamik ve potansiyeli yüksek Türkiye ekonomisi yeniden pozitif bir döngüye girebilecektir.

BU ZORLU SÜREÇTEN GÜÇLENEREK ÇIKMAYI UMUYORUZ: “Dünyada son dönemde şiddeti gittikçe artmakta olan korkunç şiddet ve terör olayları ve şehit haberleri vicdanları zedelemektedir. Bölgemizdeki jeopolitik riskler ve hemen güney sınırlarımızda devam eden savaş bilinmezlikleri gün geçtikçe arttırmaktadır. Umudumuz ve beklentimiz, Türkiye’mizin bu zorlu süreçten güçlenerek çıkması ve geleceğe umutla bakmaya devam etmesidir.”